a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: 3 Tips om je energie in balans te houden tijdens de zomervakantie met de kids

Waar de ene moeder het fantastisch vind om 6 weken lang door te brengen met het gezin, vind de andere moeder het best pittig en weet ze niet waar ze de energie vandaan moet halen. Ik zelf hoor bij de laatste groep, maar dit komt ook omdat ik een zorgkind hebt en mijn man naast 2 weken vrij gewoon moet werken en wisselende diensten heeft. Ik deel met jou hoe ik mijn energie bespaar en zo de 6 weken lang met mijn kids fijn doorbreng!

Pak een vakantie moment

Niet iedereen kan of wil momenteel op vakantie en dat is helemaal prima. Wel is het belangrijk om minimaal 2 weken vakantie te houden met het gezin, zodat je allemaal bij kunt komen en leuke dingen kunt doen. Pak tussendoor ook de rust en geniet van elkaar en de zomer.

Je hoeft het niet alleen te doen

Laat je kind(eren) eens logeren of kies voor een zomerkamp of zomerschool waar ze lekker hun gang kunnen gaan. Zo kun jij even bijtanken en daarna weer genieten van de laatste periode met hun voordat de school begint. En nee dat is niet egoïstisch, als je niet goed voor jezelf zorgt en voldoende energie hebt, dan wordt zorgen voor anderen ook moeizamer.  

Plan piek en rust momenten in

Sommige gezinnen hebben de hele week vrienden over de vloer met kids en in het weekend nog 3 kinderverjaardagen, prima als je daarna nog voldoende energie hebt. Maar als je prikkelgevoelig bent (of je kinderen) en hoog sensitief (of je kinderen) dan is dit best een opgave. Plan daarom na leuke plannen weer 1 of 2 dagen rust in om bij te komen. Jij blij en je kinderen blij en daar gaat het om! Zoek de balans en laat je niet overvallen door extreme vermoeidheid. Luister naar je lichaam!

Kun jij makkelijke de energie in balans houden tijdens de zomervakantie?

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Post a Comment