a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Aftellen naar de basisschool

Eind september is het zover en wordt onze kleinste man alweer 4 jaar en dat betekend natuurlijk dat hij naar de basisschool gaat.

Waar ik er bij de andere twee kinderen bijna geen moeite mee had, is dat nu heel anders. Waarschijnlijk omdat ik weet dat dit echt de laatste is en mijn baby nu echt geen baby meer is.

Bij Nouri ben ik ook veel bezorgder en hou ik hem ook eigenlijk te klein. Bright zegt dan altijd hij is bijna vier en gaat naar school. In mijn ogen is het nog een baby, mijn kleine mannetje, mijn knuffelbeertje. 

Ik til m meestal nog van de trap en vind het heerlijk als hij ‘s nachts naast me ligt (gebeurd niet zo vaak). Ik weet dat ik los moet laten maar het valt me heel erg zwaar deze keer.

Geen toezicht

Ik moet er niet aan denken dat hij straks naar school gaat en ik niet elk moment van de dag of althans de momenten dat ik het wil kan vragen hoe het gaat en wat ze aan het doen zijn. Nu stuur ik de gastouder af en toe een appje en krijg ik leuke foto’s of filmpjes toegestuurd.  Dat je er zeg maar geen ‘toezicht’ meer op hebt. Gelukkig zit Ezra het eerste jaar nog bij hem op school. 

Werken

Blijkbaar ben ik toch zo’n rare moeder, zo’n gek mens wat haar kind niet los kan laten. Maar ja ik zal toch moeten. Als Nouri straks naar school gaat, ga ik meer werken. Ondanks dat ik meer uren ga maken kan ik hem wel zelf van school halen 4 dagen in de week. 

Dat betekent voor mij wel dat ik 5 dagen in de week ga werken en geen dagje meer voor mezelf heb. Maar ja dat heb ik er graag voor over, zo zijn we gewoon lekker elke middag samen thuis en zal hij waarschijnlijk niet eens merken dat ik werk.

Beetje bij beetje zal ik moeten wennen aan het idee dat hij ook groter wordt en zijn mammie niet meer altijd nodig heeft.

Ik weet zeker dat het snel genoeg zal wennen en het voor hem geweldig zal zijn. Maar voorlopig ga ik nog heel veel knuffelen en kroelen en genieten van het ‘klein’ zijn.

Hebben jullie ook moeite gehad met het naar school gaan van de kids of misschien ook vooral met de jongste? Ik hoor graag of het aan mij ligt of dat het gewoon een stuk zwaarder is met de ‘laatste’ of ‘jongste’.

Comments: 1

Post a Comment