a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: De 10 leukste low budget en/of gratis uitjes

Het is altijd ontzettend leuk om een dagje uit te gaan met het gezin. Helemaal nu we weer richting de lente gaan en het hopelijk snel weer mooi weer wordt. Heerlijk buiten genieten en leuke dingen doen met het gezin. Een dagje pretpark of dierentuin is tegenwoordig ontzettend duur.

Wij als gezin van vijf zijn al snel meer dan € 100 kwijt om alleen al ergens naar binnen te gaan en dan moet je er vaak nog naar toe rijden, parkeerkosten betalen en wil je nog iets eten en wat lekkers kopen. Kortom het is ontzettend leuk om naar een pretpark toe te gaan maar om dat nou elk weekend te doen wordt toch echt gekkenwerk.

Als het mooi weer is zijn er ontzettend veel leuke dingen die weinig tot geen geld kosten en toch heel veel plezier met zich meebrengen. Ik heb een paar tips voor jullie op een rijtje gezet.

 1. Kinderboerderij
  De kinderboerderij is natuurlijk altijd leuk. Lekker knuffelen met de konijnen en cavia’s en soms zelf helpen in de stallen. Vaak zijn er bij kinderboerderijen ook leuke speeltuinen en kan je voor een normale prijs wat drinken en eten.
 2. Vliegtuigen spotten
  Mijn jongste zoon is helemaal gek van vliegtuigen en gaat regelmatig met papa naar de vliegtuigen kijken. Neem een verrekijker mee en je kan via Vliegtuigenspotter.nl allerlei informatie vinden over vliegtuigen die opstijgen, landen en de beste plekken om vliegtuigen te spotten. Wat lekkers te eten en drinken mee en je hebt een hartstikke leuk low budget uitje.
 3. Kabouterpad 
  Gaan jullie in de bossen op zoek naar kabouters? Kleine voetafdrukken in het zand,  kleine stukjes geplet gras waar een kabouter een middagdutje heeft gedaan. Staatsbosbeheer heeft in verschillende bossen in Nederland kabouterpaden aangelegd. Ontzettend leuk om met de kinderen te doen en erg low budget. Alle kabouterpaden die er in Nederland zijn vind je op de site van Staatsbosbeheer https://www.staatsbosbeheer.nl/kabouterpad.
 4. Pluktuinen 
  Op verschillende plekken in Nederland heb je pluktuinen. Hier kan je voor een leuke prijs de leukste bloemen en vaak ook fruit plukken. Vaak is het ook nog leerzaam en wordt er veel verteld over de bloem en/of fruitsoorten die er geplukt kunnen worden. Voor de leukste pluktuinen kun je een kijkje nemen op http://www.pluktuinen.nl/
 5. Het strand
  Het strand is altijd een goed idee. Nu hebben wij het geluk dat we dichtbij het strand wonen en dus makkelijk even naar het strand kunnen rijden. Heerlijk wandelen over het strand, schepje en emmertje mee, blote voetjes in het zand en even met de teentjes voelen of het water echt zo koud is. Kortom genoeg ingredienten voor een heerlijke middag. Er zijn ook genoeg stranden waar je geen parkeerkosten hoeft de betalen en dat is natuurlijk super fijn voor een low budget uitje.
 6. Picknicken
   Ja, wie vindt dat nou niet leuk? Ik kan er zo van genieten om te gaan picknicken. De voorpret begint vaak thuis al bij het voorbereiden van al het lekkers wat er mee gaat in de picknickmand of koeltas. Laat de kinderen daarbij helpen en laat ze lekker hapjes bedenken die je mee kan nemen. Een kleed mee en een goed gevulde mand/tas met lekker en hop lekker op de fiets naar een park in de buurt. Een voetbal mee of wat ander speelgoed en het wordt gegarandeerd een succes. 
 7. Een bezoekje aan de Ikea
  Ik hoor je denken is ze niet goed ofzo, maar een middagje Ikea is bij mijn kinderen altijd een succes. Natuurlijk kan je de kids droppen in Smaland wat ze natuurlijk geweldig vinden maar mijn oudste 2 zijn te oud en de jongste te jong of misschien vind ik het niet zo prettig om hem daarachter te laten. Maar de kinderen vermaken zich ook altijd prima met het rondlopen door de winkel, alle banken uitproberen, spelen op de kinderafdeling en lekker wat eten in het restaurant. Een geslaagd uitje 🙂
 8. Natuurspeeltuin
  Bij ons in de buurt is er een natuurspeeltuin en in de zomer brengen we daar veel tijd door. Ze kunnen heerlijk spelen met zand en water. In Nederland worden er steeds meer natuurspeeltuinen gerealiseerd wat ik een super goed initiatief vindt. Wil je weten of er bij jullie in de buurt ook een natuurspeeltuin is? Kijk dan op https://www.ivn.nl/ouders-en-scharrelkids/natuurspeelplaatsen.
 9. Open dagen
  Heel veel bedrijven en/of organisaties houden regelmatig open dagen. Zo worden er jaarlijks open dagen georganiseerd bij de politie en brandweer. Het Ministerie van Defensie organiseert ook regelmatig open dagen. Zo zijn er dit jaar weer Koninklijke Luchtmachtdagen op 14 en 15 juni op Vliegbasis Volkel. Maar ok de lokale bakker organiseert misschien weleens een open dag. Op deze manier kan je een kijkje nemen achter de schermen of te gekke vliegtuigshows bekijken wat helemaal niets kost. 
 10. Stadstour
  Als je kinderen al iets ouder zijn is het ook erg leuk om een stadstour te doen door een voor de kinderen onbekende stad. Vaak kun je bij de plaatselijke VVV stadswandelingen kopen voor een paar euro. Er is in de stad ook ontzettend veel te ontdekken. Met de trein naar de stad maakt het nog eens extra leuk, voor de kinderen kan je natuurlijk een railrunner kopen en vaak zijn er bij verschillende winkel goedkopere treintickets te verkrijgen. 

Ik hoop dat jullie iets hebben aan deze tips. Dat het maar een hele mooie lente en zomer mag worden zodat jullie veel uitjes uit de lijst kunnen gaan doen. Binnenkort maak ik ook een lijstje met de leukste activiteiten bij slecht weer. Mocht je nog aanvullingen hebben, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Post a Comment