a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Deze mobiele kolfruimte is een aanwinst op ieder kantoor

Colve is ontstaan door het gebrek van comfortabele kolfplekken op de Nederlandse werkvloer die voldoen aan de wettelijke kolfcode. Te veel vrouwen moeten nog gebruik maken van ongeschikte plekken zoals een toilet, voorraadhok of ruimte waar collega’s kunnen binnenlopen. Veel kolvende moeders die na hun zwangerschapsverlof terugkeren bij hun werkgever worden onvoldoende gefaciliteerd. Terwijl ze hier recht op hebben. Colve is een simpele en flexibele oplossing voor werkgevers om kolvende vrouwen te voorzien van een faciliteit die de kwaliteit van het kolven en het welzijn van de moeder verhoogt. Wij waren heel nieuwsgierig en nemen je mee naar de mogelijkheden van Colve!

Colve is een standalone ruimte die de kwaliteit van het kolven en het welzijn van kolvende moeders op de werkvloer verhoogt. De ruimte is comfortabel, hygiënisch, afsluitbaar en voorzien van alle benodigde faciliteiten. Colve voldoet aan de kolfcode. De ruimte beschikt daarnaast over extra eigenschappen die ervoor te zorgen dat vrouwen zich op hun gemak voelen en optimaal tot rust komen.

Colve is opgericht door Wesley Pabis en Remy de Klein, twee Amsterdamse ondernemers met een achtergrond in interieurontwerp binnen de kantorenmarkt. Ina Heijnen, ervaringsdeskundige en auteur van het boek ‘Spuug op je blouse’, is adviseur en ambassadrice voor Colve. Zij heeft zich bij Wesley en Remy aangesloten om het kolfprobleem in de werkomgeving te verbeteren.

Ik heb zelf bij heel veel bedrijven gewerkt om ervaring op te doen en ik moet eerlijk bekennen dat die ruimtes inderdaad vaak niet aanwezig waren of je werd compleet afgezonderd in een klein hokje. Veel vrouwen stoppen dan ook met borstvoeding zodra ze beginnen met werk, omdat ze het niet fijn vinden om erom te vragen of ergens op de toilet af te kolven. Het is dus supergoed dat hier meer publiciteit aan gegeven wordt en zo werkgevers ook kunnen kiezen voor de optie van de Colve om zo toch tegemoet te komen bij hun werknemers die graag borstvoeding willen geven. Ode aan de Colve en op naar meer kolven op de werkvloer!

Wat zijn jullie ervaring hiermee? Deel ze hieronder!

Informatie en bron foto: https://colve.org/

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Comments: 2

Post a Comment