a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Dit is de reden waarom ik niet van een babyshower houd!

Een delicaat onderwerp, want misschien schop ik er een hoop vrouwen mee tegen de schenen, maar een babyshower vind ik dus echt helemaal niets! En dat ik het helemaal niets vindt is nog zacht uitgedrukt. Ik vind het een ongelooflijk absurd “feest” wat is overgewaaid uit Amerika. Als ik al die toeters en bellen zie vraag ik mij altijd af voor wie ze het nou doen, en vooral waarom? De baby merkt er niets van. Gaat het dan puur om het vergaren van cadeaus? Gaat het om de aandacht? Gaat het om “zie mij hier nu eens honderd(en) (en soms wel duizenden) euro’s uitgeven? Ik zou het niet weten. Wel was ik nieuwsgierig of er meer vrouwen zijn die er net zo over denken als ik, dus deed ik onderzoek. Lees je mee?

Nu snap ik dat je nieuwsgierig bent naar de reden waarom ik zo over babyshowers denk. Ik hoop in de nabije toekomst ook zwanger te mogen raken. Daarmee heb ik direct een aantal vriendinnen geïnformeerd over het feit dat ze absoluut NIETS voor mij te hoeven organiseren. Ook mijn moeder weet dat, want stel je voor. Vreselijk! Maar waar komt dit dan vandaan? Jaren geleden stond ik er nog helemaal niet zo bij stil, en ben ik zelf ook naar meerdere babyshowers geweest. Maar er begon steeds vaker iets bij mij te “knagen”.

Wat vier je eigenlijk op een babyshower? De zwangerschap van de moeder? Het ongeboren kind? In mijn nabije omgeving ken ik een aantal vrouwen die tijdens de bevalling hun kindje zijn verloren. Ook ken een aantal vrouwen waarbij het een aantal weken voor de bevalling is misgegaan. Er valt dus vooraf NIETS te vieren. Er valt pas wat te vieren als er een baby wordt geboren. Ondanks het feit dat een zwangerschap vaker goed verloopt dan niet goed, kan er nog zo onwijs veel mis gaan. In mijn hoofd klopt de timing van het feest dus niet?

Een geboortefeest is dan veel meer op zijn plek denk ik. Een feest als de moeder weer redelijk uit de kreukels is en de kleine geboren is. Niet meer een aantal weken lang continu kraamvisite, maar gewoon 1 dag uitkiezen waarop iedereen in kleine clubjes een uurtje kan langskomen. Dan valt er pas echt iets te vieren.

Uit mijn onderzoek is gebleken dat er mij meer mensen ook zo over denken, maar de meeste mensen vinden het te gek.

67% van de vrouwen vinden babyshowers super leuk en 70% van alle ondervraagden zijn zelf ook wel eens naar een babyshower geweest.

Onder de ondervraagden die voor zichzelf een babyshower hebben gehad is deze bij 100% door een ander georganiseerd. Het is dus wel duidelijk dat het “not done” is dit zelf in handen te houden.

Ik schreef dat 67 % van de vrouwen babyshowers super leuk vinden. Van de 33 % die het niets vinden geeft ruim de helft aan dat ze er gewoon niet zo van houden (yes mede vrouwen) en de overige dames vinden het gewoonweg teveel gedoe.

Ik ben ontzettend benieuwd hoe jullie over het babyshower fenomeen denken? Hebben jullie er zelf eentje gehad? Of hoeft die poppenkast voor jullie ook niet zo?

Ik ben Isabelle, geboren in 1985 en ben mede-eigenaresse van Boost your Health en Boost your Kids en daarnaast partime werkzaam bij een autoverhuurbedrijf. Na heel lang nadenken heb ik in februari 2019 de knoop doorgehakt; ik wil een kindje! Er is alleen 1 probleem, ik ben namelijk al 8 jaar single. Via blogs op Boost your Kids neem ik jullie mee in het hele proces naar het uiteindelijk ontvangen van het gouden zaad. Als mommy to be hoop ik jullie te inspireren met mijn verhaal en leuke blogs.

Comments: 1

Post a Comment