a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Wat is duurzaam speelgoed en waar moet je op letten?

Zoals in mijn eerdere blog al te lezen was zijn we steeds meer bezig met duurzaamheid. Ook speelgoed voor de kinderen willen we tegenwoordig zo duurzaam mogelijk. Ik ben zelf ook absoluut geen voorstander van al dat speelgoed wat binnen no time kapot is. Ik koop daarom graag duurzaam speelgoed. 
Maar wat is nou wel duurzaam speelgoed en waar moet je op letten bij de aanschaf hiervan?

Bij duurzaam speelgoed kopen moet je op een heleboel verschillende aspecten letten. Ik zet er een paar op een rijtje voor jullie.

Materiaal

Eerst let je op het materiaal waar het speelgoed van gemaakt is. Het liefst zo natuurlijk mogelijk, hout, vilt, natuurlijk rubber. Tegenwoordig wordt er ook veel speelgoed gemaakt van gerecycled plastic. Bij hout moet je wel kritisch blijven. Heeft het een keurmerk? Is het van resthout? Of zijn de bomen gekapt voor het gebruik? Dan is het geen duurzaam speelgoed natuurlijk.

Bewerking

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de bewerking van de gebruikte materialen. Stoffen en hout kunnen ook op verschillende manier behandeld worden. Je hebt een chemische of een natuurlijk manier van het bewerken van de materialen. Gelukkig gebruiken steeds meer merken natuurlijke verf gemaakt van het extract fruit, groenten en planten. Beter voor het mileu en voor je kindje.

Wat kan mijn kind met het speelgoed?

Met duurzaam speelgoed is het vaak zo dat het meerdere speeldoeleinde heeft. Vaak kan er dan op verschillende manieren mee gespeeld worden en wordt er gebruik gemaakt van de fantasie van de kinderen. Zo hebben ze er veel langer speelplezier van en raken ze er niet snel op uitgekeken. Duurzaam speelgoed is vaak leerzaam en prikkelt de zintuigen.

Levensduur

Over het algemeen gaat duurzaam speelgoed langer mee en kan het van kind op kind over gegeven worden. Op deze manier kan ieder kind in het gezin met het speelgoed spelen en kan het daarna zelfs nog doorgegeven worden aan nichtjes/neefjes etc.

Prijs

Ik hoor vaak dat duurzaam speelgoed zo duur is. Dit klopt ook wel, over het algemeen is duurzaam speelgoed duurder dan het reguliere speelgoed. Speelgoed dat met de handgemaakt wordt is nou eenmaal duurder. Het verven met natuurlijke materialen duurt langer dan de chemische bewerking. Ook wordt duurzaam speelgoed onder betere omstandigheden gemaakt wat natuurlijk ook meer kost.

Conclusie

Door duurzaam speelgoed voor je kinderen te kopen help je niet alleen het milieu maar ook jezelf. Het speelgoed gaat vaak van generatie op generatie mee, er worden minder schadelijke stoffen gebruikt en het duurzame speelgoed heeft door de meerdere speeldoeleinde vaak een goede uitwerking op de fantasie van de kinderen.

Ik ben fan van duurzaam speelgoed. Ik zal dan ook regelmatig verschillende merken uitlichten die duurzaam speelgoed verkopen. Heb je nog tips over duurzaam speelgoed of eventuele vragen of aanvullingen? Neem dan contact met ons op via info@boostyourkids.nl of laat een reactie achter.

 

 

 

Post a Comment