a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Gastouder vs Kinderdagverblijf

Toen ik zwanger was van Nouri en ik mijn baan verloor door een reorganisatie hebben wij samen besloten dat ik thuis zou blijven. In eerste instantie was het de bedoeling dat ik thuis zou blijven totdat Nouri naar de basisschool ging. Toch kwam er eerder dan gepland weer een baan op mijn pad.

Lees je mee hoe wij de keuze maakten voor de opvang waar Nouri zit?

Zoals ik al zei werd ik afgelopen zomervakantie benaderd of ik eventueel terug wilden komen bij mijn vorige werkgever. Dezelfde werkgever waar ik weg moest tijdens mijn zwangerschap.

Ondanks de niet zo leuke manier van weg gaan, heb ik het daar altijd ontzettend naar mijn zin gehad. Ook is het dichtbij huis en zijn ze flexibel en kon ik mijn eigen uren bepalen. Omdat het toch iets eerder dan gepland op mijn pad kwam moesten we op zoek naar een dagopvang voor Nouri.

Sem en Ezra hebben altijd op het kinderdagverblijf gezeten. Twee dagen in de week, de andere twee dagen gingen zij naar mijn moeder.

Ik had wel besloten dat ik geen 32 uur maar 24 uur zou gaan werken dus moesten we op zoek naar opvang voor 3 dagen. Helaas heb ik niemand in mijn omgeving die een dag op Nouri kon passen. 

Na een rekensommetje mbt het kinderdagverblijf schrok ik me rot. Ondanks dat Nouri maar tot uiterlijk half 4 bij de opvang zou zijn betaal je daar gewoon standaard 11 uur per dag. Dat zou betekenen dat ik zou gaan werken om de kinderopvang te bekostigen. Er zullen genoeg ouders zijn dit dat wellicht geen probleem vinden maar voor mij was dat een no go.

Dus op zoek naar een andere optie. Een gastouder. Hmmm wil ik dat wel mijn kind bij iemand anders in huis, wellicht met andere denkwijzen etc?

Ik vond het een moeilijke keuze maar we besloten toch te gaan voor een gastouder.

Toen ik ook nog eens de leukste gastouder van Nederland tegenkwam was voor mij het klokje rond. 

Rebecca begon op dat moment net als gastouder en had nog ruimte voor Nouri. Tijdens het kennismakingsgesprek klikte het al gelijk en merkte ik dat ik me bij haar thuis op me gemak voelde. We hebben dezelfde smaak mbt meubels, kinderkleding etc. Het was een topmatch en Nouri was gelijk gek op haar. Ook vond ik het voor Nouri fijn dat hij in een huiselijke sfeer bleef. Na 3 jaar bij mama zou de stap naar een kinderdagverblijf misschien net iets te groot geweest zijn.

Ergens vind ik het jammer dat zijn tijd er bij Rebecca alweer bijna op zit en hij straks eind september naar de basisschool gaat. 

Wij hebben er dus bewust voor gekozen om voor een gastouder te gaan. Deels financieel een deels vanwege de huiselijke sfeer die Nouri al gewend was omdat hij bij mij thuis is geweest. 

Hoe hebben jullie de kinderopvang geregeld en waarom hebben jullie daarvoor gekozen? Ik ben erg benieuwd. Super leuk als jullie dat met mij willen delen. 

Post a Comment