a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: GRATIS Happy Kids Massage Advent Challenge!

Van nature heeft ieder mens behoefte aan huidcontact. Het is een van onze basisbehoeftes, net zo als veiligheid, voeding en zelfvertrouwen. Wanneer er aan onze basisbehoeftes is voldaan, kunnen we rust vinden in onszelf. Veel leer- en opvoedingsproblemen zijn terug te voeren op het ontbreken hiervan in de basis. We vertellen je hier alles over!

Een kind dat te weinig huidstimulatie heeft gehad, kan door allerlei manieren hierom “vragen”. Dit gaat dan vaak op een negatieve manier zoals het opbotsen tegen anderen, ruzie zoeken of overdreven vaak “bijtanken” bij de juf of meester. Ook pestgedrag kan hieruit voortkomen.

Het kind heeft last van huidhonger. Het lichaam maakt meer stresshormonen als Adrenaline aan en het gezonde evenwicht met gelukshormomen als Oxytocine is verstoord. De effecten van een teveel aan stresshormonen komen op dit moment helaas dagelijks in het nieuws voorbij. In deze bijzondere tijd waarbij we voorzichtig moeten zijn met aanraking, en het lichaam dus meer stress ipv gelukshormonen aanmaakt, is er meer agressie, onzekerheid en angst. En hierdoor kan het dat onze kinderen, zeker in deze tijden, minder in hun basisbehoeftes worden voorzien.

Het stresshormoon Adrenaline zorgt voor een vecht/vlucht houding. Goed tijdens bijvoorbeeld een sportwedstrijd, maar wanneer het lichaam ze te veel blijft aanmaken heeft dit niet alleen op het humeur van een kind of volwassene invloed, maar ook op het lichaam en kunnen er zelfs lichamelijkeklachten ontstaan.

Gelukshormonen als Oxytocine (knuffelhormoon) draagt bij aan een geluksgevoel en meer onderlinge verbondenheid. Serotonine geeft zelfvertrouwen en versterkt relaties, Endorfine maakt gelukkig en tevreden en Dopamine draagt bij aan een betere focus en een voldaan gevoel.

Het is dus juist in deze tijden extra belangrijk dat we in de basisbehoeftes van onze kinderen en ook onszelf natuurlijk, blijven voorzien. Tijdens massage worden de bovenstaande gelukshormomen aangemaakt waardoor het dus kan bijdragen aan een gezonde balans tussen geluks- en stresshormonen. Hiervoor hoef je echt geen massagetherapeut te zijn. De Happy Kids Massage methode is een eenvoudige manier die door vrijwel iedereen toepasbaar is. Een paar minuten per dag met deze speelse vorm van “massage” bezig zijn kan al een groot verschil maken. Want Oxytocine wordt bijvoorbeeld al binnen 40 seconden aangemaakt. Zelfs wanneer je het gewoon over de kleding heen geeft!

Voor veel kinderen zijn de feestdagen altijd een spannende tijd. En dit jaar zal dat nog eens extra zijn. Daarom heb ik er iets leuks op bedacht. De GRATIS Happy Kids Massage Advent Challenge. Tijdens deze 24 dagen durende challenge krijg je vanaf 29 november iedere dag een leuke massage tip, gedichtje of ontspanningsoefening. Een ontspannen en gezonde manier om samen af te tellen naar de kerstdagen. De challenge is te volgen in een speciale facebookgroep en verplicht je verder tot niets. Ik hoop met deze challenge wat licht, vreugde en ontspanning te kunnen geven in deze uitdagende tijd. Doen jullie mee? Meld je dan HIER aan!

Ik ben 46 lentes jong. Moeder van Nicole (22) en Chelique (18) en oma van Kyara (4) Ik ben al ruim 18 jaar massagetherapeut en ruim 12 jaar wellnessmanager van mijn eigen (privé) wellnesscentra. Zowel dankzij mijn ervaringen in mijn werk als ook door ervaringen met de verschillende levensuitdagingen van mijn dochters en kleindochter heb ik de Happy Kids Massage methodiek ontwikkeld. Aanraken is één van de eerste levensbehoeftes, we hebben het nodige voor een goede en gezonde ontwikkeling. In mijn blogs neem ik de lezers graag mee in de wereld van de (kinder) massage.

Comments: 2

Post a Comment