a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Groot leeftijdsverschil tussen de kinderen

In ons gezin zijn de leeftijdsverschillen best groot. Toen ik zwanger was van Nouri kreeg ik dan ook vaak te horen. Waar begin je aan? Weer alles helemaal opnieuw en Sem is al zo groot. Lees je mee hoe wij deze leeftijdsverschillen ervaren en hier mee omgaan?

Toen Nouri werd geboren was Sem al 12 jaar en Ezra 6 jaar. Tussen onze kinderen zitten dus best een groot leeftijdsverschillen. Zo scheelt Ezra met allebei haar broers ongeveer 6 jaar. Zoals ik hierboven al zei kreeg ik altijd veel vragen of het wel handig was en of het niet zwaar was alles weer helemaal opnieuw te moeten doen. Dat je eindelijke je vrijheid weer meer terug kreeg en dan weer vast zit.

Bij Sem was ik natuurlijk heel jong en dat wacht je toch wat langer met een tweede. We kregen Ezra toen we 24 waren. Eigenlijk hadden we toen het idee dat het gezin compleet was maar na een paar jaar ging het toch weer kriebelen en besloten we nog te proberen voor een derde te gaan.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het leeftijdverschil alleen maar fijn vindt. En ik ervaar het absoluut niet dat ik vast zit. Nouri gaat prima met de stroom mee. Zo heeft  ook elk kind veel individuele aandacht gehad. Sem omdat hij alleen was, Ezra omdat Sem al op school zat en Nouri omdat broer en zus op school zaten.
We hebben er nooit moeite mee gehad om weer ‘opnieuw’ te beginnen. Ik zou nu ook weer zo opnieuw kunnen beginnen maar we houden het bij 3 🙂

Het is wel een uitdaging om met alledrie de kinderen in zulke verschillende levensfases te zitten. Eentje op de middelbare school, die als hij nog even een eindsprintje maakt volgend jaar examen mag doen. Mijn meisje die naar groep 8 gaat en zich klaar moet stomen voor het middelbaar onderwijs en mijn baby die eind september naar de basisschool gaat.

Een puber, een net tiener en een peuter bijna kleuter. Ik geniet er volop van. Geniet van de groei en verantwoordelijkheid van mijn stoere puber, de intelligentie en vastberadenheid van mijn tiener en de eigenwijsheid van mijn peuter bijna kleuter.

Ik zou het zo weer op deze manier doen. Het is wel gek dat de oudste twee hele jonge ouders hebben en bij Nouri voel ik me altijd een ‘oude’ moeder. Dat is wel iets raars maar dat zit meer tussen mijn oren dan dat andere dat zo zien.

Hoeveel schelen jullie kinderen? Bewust voor gekozen of is het zo gelopen. Ik ben heel benieuwd naar de leeftijdsverschillen in jullie gezinnen. Laat het ons weten via een reactie onder de blog.

 

 

Comments: 1

Post a Comment