a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Happy Kids Massage tips voor tijdens de kerstdagen

Helaas, dat waar we bang voor waren komt uit. De kerstdagen kunnen we niet zo vieren als we graag zouden willen. Sterker nog, de maatregelen zijn een stuk strenger geworden de afgelopen week en we zitten in een nog strengere lockdown dan eerder dit jaar. Onverwacht moesten de scholen ook eerder dicht. Mijn kleindochter van net vijf belde me dinsdagochtend nog even. “Oma, we gaan nu al kerst vieren en dan heb ik weer heel lang vakantie”. Tja, hoe leg je het de kinderen nog uit wat er gebeurt? In een spannende periode, met Sinterklaas net achter de rug, is het zo maar ineens weer vakantie. Van ouders vraagt dit weer extra creativiteit, winkels zijn dicht en er is veel extra stress.

Elkaar aanraken wordt een steeds groter probleem terwijl we ook meer en meer merken hoe hard we het nodig hebben. In mijn andere blogs heb ik al uitgelegd wat voor positieve effecten aanraking op het lichaam heeft. Helaas moesten i.v.m. met de nieuwe maatregelen ook meerdere Happy Kids Massage workshops en trainingen worden geannuleerd. De trainers hebben een pittig jaar achter de rug, net als velen. Dat wat we graag willen doen, anderen inspireren, gaat ineens een stuk moeilijker. Maar ik denk graag in mogelijkheden. Dus wat kan wel? Een blog schrijven bijvoorbeeld.

Ik heb daarom speciaal voor jullie dit kerstblog geschreven met vier Happy Kids Massage tips om samen de kerst ontspannen en op een speelse manier in combinatie met massage door te komen.

Voor wie nog niet weet wat Happy Kids Massage is.

Happy Kids Massage is een kindermassagemethode die meestal over de kleding heen wordt gegeven. Vaak in combinatie met liedjes en gedichtjes. Maar dit hoeft niet. Het is maar net wat het beste bij jullie past.

Happy Kids Massage tip 1: de handademhaling, of om in het thema van de kerst te blijven, de sterademhaling.

Adem heel rustig door de neus diep in wanneer je naar de punt of het topje van je vinger gaat. Adem door je mond rustig weer uit wanneer je naar beneden gaat. Het is ook een mooie manier om rustig tot 10 te tellen. Een oefening die heel veel wordt toegepast. Veel kinderen vinden hem heel erg fijn. Maar ook voor volwassenen kan het een fijne, ontspannende oefening zijn.

 

 

Happy Kids Massage tip 2: bedenk je eigen massageverhaal

Bedenk samen een leuk (kerst) massageverhaal bij de grepen die afgebeeld zijn op de kerstballen. Je kan hiervoor de namen van de grepen gebruiken wanneer je deze kent (leeuw, vuur, bloem, krokodil en hart) maar je mag er zelf ook iets mee verzinnen.

Heb je al oudere kinderen en is een massageverhaaltje kinderachtig? Dan kan je met deze 5 massagegrepen ook een heerlijke ontspannende massage geven (dit kan gewoon over de kleding heen). Voor een ontspannende massage is het prettig om misschien even een rustgevend muziekje op te zetten en alle grepen 3 tot 5x achter elkaar te herhalen voordat je verder gaat met de volgende greep.

Voor iedere massage, of hij nu ontspannend is of wanneer je elkaar een massageverhaaltje geeft, vraag je eerst altijd om toestemming of je mag masseren. Na de toestemming maak je eerst even rustig contact. Aan het eind van de massage leg je je handen ook even een paar tellen op de plek waar je begonnen bent en dan pas laat je los.

 

 

Happy Kids Massage tip 3: knutsel je eigen blotevoetenpad.

Uit het hoofd naar de voeten. In de voeten zitten veel reflexgebieden. Wanneer je voeten gemasseerd worden ontspant het hoofd en masseer je eigenlijk meteen het hele lichaam. Een blotevoetenpad is een manier om de voeten op een speelse en leuke manier te masseren. Je kan hem eenvoudig zelf maken. Knip voetjes uit een stuk papier en plak er verschillende materialen op. Dit kan van alles zijn, van karton tot watten, steentjes, stokjes, antislipmatjes of wat je maar kan vinden in huis. Op deze manier geeft het ook geen rommel en kan het vaker gebruikt worden. Niet alleen het blotevoetenpad vinden kinderen vaak erg tof, maar ook het maken is al een hele leuke activiteit.

 

 

En tot slot tip 4: massageverhaaltje (massagekerstkaart)

Iedere vrijdag deel ik op Facebook en Instagram een massageverhaaltje. Dit is een combinatie tussen de massagegrepen en een liedje of verhaaltje. Met tip 2 kan je er zelf één bedenken, maar hier heb ik alvast ons Happy Kids Massage kerstkaartje voor jullie. Een mooie tekst met een mooie boodschap om mijn blog mee af te sluiten.

Vind je mijn blog leuk en wil je graag meer Happy Kids Massage inspiratie ontvangen?

Meld je dan aan voor de Happy Kids Massage inspiratieclub op Facebook. Hier deel ik tijdens de hele lockdown leuke tips, maar ook na de lockdown zal hier regelmatig iets leuks gedeeld worden. De groep is hier te vinden.

Hele fijne en ontspannen feestdagen gewenst!

Corina Elzenaar, uitgeefster Happy Kids Massage methode.

Ik ben 46 lentes jong. Moeder van Nicole (22) en Chelique (18) en oma van Kyara (4) Ik ben al ruim 18 jaar massagetherapeut en ruim 12 jaar wellnessmanager van mijn eigen (privé) wellnesscentra. Zowel dankzij mijn ervaringen in mijn werk als ook door ervaringen met de verschillende levensuitdagingen van mijn dochters en kleindochter heb ik de Happy Kids Massage methodiek ontwikkeld. Aanraken is één van de eerste levensbehoeftes, we hebben het nodige voor een goede en gezonde ontwikkeling. In mijn blogs neem ik de lezers graag mee in de wereld van de (kinder) massage.

Comments: 1

Post a Comment