a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Herbruikbare luiers: hip, goedkoop én goed voor het milieu!

Herbruikbare luiers zijn weer helemaal hip. Ze zijn niet alleen goedkoop en goed voor het milieu, maar ook helemaal niet zo vies als de meeste mensen denken. Daarom in dit artikel alle voordelen op een rij waarom jij ook voor herbruikbare luiers moet kiezen.

Herbruikbare luiers zijn goed voor het milieu

Wegwerpluiers zorgen voor ontzettend veel afval, helemaal als je het vergelijkt met herbruikbare luiers. Deze stoten namelijk 1,5 tot 2,5 keer minder CO2 uit dan wegwerpluiers. Ook is er voor de productie veel minder land nodig en wordt er minder gebruik gemaakt van plastic. Wil je ook je steentje bijdragen aan het milieu? Ga dan voor bijvoorbeeld de herbruikbare luiers van Billenboetiek!

Herbruikbare luiers zijn goed voor de billetjes

Wist je dat baby’s die herbruikbare luiers dragen veel minder last hebben van luieruitslag? Wegwerpluiers bevatten veel plastic en maken gebruik van een superabsorber, wat kan zorgen voor luieruitslag. Herbruikbare luiers hebben dit niet. Ook zitten er meer chemische stoffen in wegwerpluiers die luieruitslag kunnen veroorzaken. Herbruikbare luiers worden gemaakt van materialen zoals bamboe en katoen, die absorberend werken.

Met herbruikbare luiers heb je minder kans op spuitluiers

Wegwerpluiers sluiten niet altijd even goed aan. Herbruikbare luiers daarentegen hebben elastieken in de rug en bij de benen, waardoor ze een stuk beter passen. Dat zorgt ervoor dat de kans op spuitluiers een stuk kleiner is. Scheelt weer verschonen!

Herbruikbare luiers zijn goed voor de heupontwikkeling

Herbruikbare luiers zijn tussen de benen iets breder dan wegwerpluiers. Ziet er misschien een beetje gek uit, maar dit is wel hartstikke goed voor de heupontwikkeling. Doordat de benen als het ware in de kikkerstand worden geduwd, wordt de heupkop in de heupkom gedrukt en kunnen de heupen zich heel goed ontwikkelen. Daarnaast voelt het voor een baby heel vertrouwd, omdat ze precies zo in de buik van hun moeder hebben gezeten!

Met herbruikbare luiers zijn baby’s eerder zindelijk

Herbruikbare luiers worden eerder nat dan wegwerpluiers. Dat kan nadelig zijn, maar heeft ook zeker voordelen. Baby’s worden zich zo namelijk eerder bewust van plas- en poepmomenten en zijn daardoor gemiddeld een half jaar eerder zindelijk dan baby’s met wegwerpluiers.

Herbruikbare luiers zijn goedkoop

Oké, de luier zelf misschien niet, maar op de lange termijn is het wel degelijk goedkoper om gebruik te maken van herbruikbare luiers. Met herbruikbare luiers kun je gemiddeld zo’n €480 besparen per kind. Schaf je wat goedkopere herbruikbare luiers aan? Dan kan die besparing zelfs oplopen tot €1450 per kind.

Herbruikbare luiers zijn leuk!

Tot slot zijn herbruikbare luiers ook gewoon ontzettend hip. Je hebt ze in verschillende kleuren en printjes, waardoor er altijd wel eentje tussen zit die je leuk vindt!

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Post a Comment