a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Leuke “low-budget” lente-uitjes!

Het leukste seizoen is weer van start gegaan! De zon gaat weer schijnen, de bomen worden langzaam aan weer groen en de bloemen staan volop in bloei. Het perfecte seizoen om  leuke uitjes te gaan plannen, die ook nog eens niet al te veel geld kosten.

Kijkje op de boerderij!

Begin april organiseerde Beemsterkaas een “dagje bij de boer-dag” bij een aantal boerderijen in Noord-Holland. Hier ben ik samen met een vriendin en onze kids gaan kijken en we zijn hier echt de hele middag zoet geweest! Je kunt een kijkje nemen op de boerderij, je komt dichtbij de dieren, er worden spelletjes georganiseerd voor de kinderen en je kunt uiteraard wat producten proeven. Beemsterkaas organiseert dit nu al een aantal jaar achter elkaar en ook wij gaan volgend jaar zeker weer. Ook Campina organiseert al een aantal jaar de boerderijdagen, deze vinden plaats op 31 mei en 10 juni, via www.campina.nl kun je kijken welke boerderij bij jou in de buurt meedoet! Toegang tot de boerderijen op beide dagen is gratis.

Speelnatuur van OERRR!

Hoe fijn is het om bij mooi weer er samen op uit te gaan in de natuur. Op de website van natuurmonumenten vind je verschillende plekken waar je kind de natuur kan ontdekken door te lopen over boomstammen, te spelen in een natuurspeeltuin of waar hij/zij een eigen hut kan bouwen in het bos. Voor de papa’s en mama’s zijn er bij deze leuke plekken in de natuur vaak terrasjes aanwezig waar je lekker een kop koffie kunt drinken.

De pluktuin

In de lente gaan de meeste pluktuinen weer open. Er zijn tuinen waar je bloemen kunt plukken, maar ook tuinen waar je vers fruit kunt plukken. Als je het mij vraagt een ontzettend leuk en leerzaam uitje om te doen samen met je kind. Toegang tot de pluktuinen is over het algemeen gratis, uiteraard betaal je wel voor de bloemen en/of het fruit dat je hebt geplukt.  Via www.pluktuinen.nl kun je de pluktuinen bij jou in de omgeving vinden.

Picknicken

Er gaat niets boven lekker samen picknicken op een mooie lentedag! Het vullen van je mand met allemaal lekkere en gezonde lunch hapjes is al een leuke activiteit op zich, maar uiteraard kun je ook prima met een stapeltje gesmeerde boterhammen een lekker plekje op zoeken in een park of bos. Heb je wat minder tijd of zin om verder weg te gaan is een speeltuin om de hoek natuurlijk ook al een prima plekje om je kleedje neer te leggen!!

Heb jij nog tips voor leuke low-budget uitjes in de lente? Deel ze dan zeker. Ik ben benieuwd!!

Hi, ik ben Daphne (29), trotse moeder van Gijs (2) en getrouwd met de leukste man die ik mij maar kan wensen. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn leven als moeder van een ontzettend lieve en soms wat eigenwijze peuter, deel ik leuke DIY’s, geef ik je af en toe een kijkje in mijn keuken en neem ik je mee in onderwerpen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop of dingen waarvan ik vind dat ze bespreekbaar gemaakt moeten worden. Vind je het leuk om meer van mij en mijn gezin te zien? Volg me dan op instagram via @huisjeboompjegijsje

Comments: 1

Post a Comment