a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Met vertrouwen naar de brugklas

Als je papa of mama wordt ben je van dichtbij getuige van de mooie ontwikkelingsreis die je kindje gaat maken. Jij bent misschien wel de grootste cheerleader van je kind. Bij elke nieuwe stap, groot en klein, sta je naast je kind om hem aan te moedigen. Stap voor stap leert je kindje onder andere kruipen, lopen en fietsen. Trots kijk je toe, juich en applaudisseer je voor hem.

We weten allemaal dat we leren met vallen en opstaan. Ieder kind leert op zijn eigen manier en is precies daar waar hij moet zijn in zijn eigen ontwikkeling. Er zijn kinderen die leren door te kijken en het dan ineens gaan doen. Andere kinderen leren door veel te oefenen. Maar wat we soms als volwassene vergeten is dat je kind die aanmoediging niet alleen nodig heeft als hij nog klein is maar ook als hij groter wordt.

Als kinderen ouder worden en naar school gaan hebben we veel verwachtingen. Op school wordt er verwacht dat kinderen een (boek)verslag kunnen maken, kunnen presenteren en kunnen leren. Natuurlijk wordt er op school gewerkt aan schoolse vaardigheden. Toch is leren  leren  iets dat we verwachten van kinderen, maar wat ze soms nog niet voldoende hebben geleerd. Daar kom je vaak pas achter als je kind naar de middelbare school gaat.

Op de basisschool varen alle kinderen mee op een ‘algemeen’ niveau. Na de bassischool stromen kinderen door naar een leerniveau dat bij hen past zoals VMBO, HAVO of VWO. Als kinderen op de basisschool hebben ervaren dat zij met één keertje een boek of blaadje doorlezen een toets maken met een mooi resultaat, verwachten ze vaak dat dit op de middelbare school ook zo werkt. Helaas is dat meestal niet zo. Daar ervaren kinderen dat er meer voor nodig is.  

Kinderen kunnen zich overspoeld voelen: 12 verschillende vakken, toetsweken, huiswerk, plannen en ook nog een sociaal leven dat door gaat. Help! Veel pubers weten het dan even niet meer. Om een mooi resultaat te halen is één keer doorlezen niet meer voldoende. En dan kom jij weer kijken, jij als ouder. Want ook leren is een vaardigheid die je samen kunt oefenen en ontwikkelen. Net als lopen of fietsen. Samen aan de slag met ontspanning, de juiste mindset, leerstijlen, talenten, communicatie, plannen, focus en motivatie. Dat zijn allemaal dingen waar jij als ouder je kind mee kunt helpen.

Wil jij je kind graag ondersteunen en samen aan de slag? Volg dan het online programma van groepachter naar brugklasser. Hét online programma om met (zelf) vertrouwen te starten op de middelbare school. Meer info vind je hier.

Mijn naam is Lieke. Ik ben mama, vrouw, zus, vriendin, pedagoog & systeemcoach in mijn praktijk ‘Bij Lieke’. Dé praktijk voor kind & gezin waar kindontwikkeling, bewust ouderschap en gezinsgeluk centraal staan. Als #samenbrenger is het mijn missie om gezinnen te verbinden zodat zij gezinsgeluk ervaren. Dit doe ik door ouders bewust te maken van de behoefte achter het gedrag van hun kind en inzicht te geven in (gedrags)patronen. Wat spiegelt jouw kind? Als #sfeervoeler werk ik op een liefdevolle manier, intuïtief, in verbinding met het gezin. Ik geniet ervan om kinderen én hun omgeving te zien ontwikkelen op deze (op)groeireis. Als #ideeënfonteein en #mooimaker begin ik graag aan (creatieve) projecten en houden mijn ogen van mooie dingen zien. Ik heb een grote passie voor spel, in de breedste zin van het woord. Naast mijn werk @bij_lieke verzamel ik op @verwonderspel speelgelukjes. Daar deel ik spelinspiratie voor #spelenmetdekleintjes. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn leven als moeder, deel ik leuke speltips, vertel ik over het moederschap zowel uit eigen ervaring als vanuit mijn praktijk en neem ik je mee in onderwerpen over geluk, opgroeien en bewust ouderschap. Wil je meer over mij weten? Neem dan een kijken op www.kindercoachpraktijkbijlieke.nl, @bij_Lieke of @verwonderspel

Comments: 1

Post a Comment