a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Minder schermtijd en meer activiteit voor kinderen

De lockdown duurt helaas nog wat langer dan we hadden gehoopt hadden en de thuisschool blijft dus nog even open. Kinderen zitten meer binnen dan ooit tevoren, wat totaal niet bevorderlijk is voor hun houding. De meeste kinderen krijgen namelijk les achter een computer of tablet. Hierdoor staat de nek vaak een lange tijd in een verkeerde houding en kunnen ook de armen (vanwege het bewegen van de muis) overbelast worden. Naast de thuisles zitten ze ook nog in de eigen tijd achter schermpjes. Dit moet en kan anders. Maar wat kun je hieraan doen? Ik laat het je weten.

Kinderen moeten meer bewegen en meer naar buiten,  dat is een ding wat zeker is. Ook moet de schermtijd minder. Maar wat kun je als moeder, die op dit moment ook nog eens juf is nou precies doen om dit te bewerkstelligen. Wij geven wat handige tips:

  • Maak een afspraak met je kinderen. Bijvoorbeeld; bij Iedere schoolopdracht die ze af hebben maken ze bijvoorbeeld een dansje van een paar minuten door de kamer op hun favoriete muziek;
  • Plan iedere 45 minuten een pauze in. Dat houdt sowieso je kinderen scherp en je kunt in deze pauze een activiteit doen. Bijvoorbeeld; ren 5 keer op een neer in de tuin en spring 20 x met de armen in de lucht. Na een glaasje drinken kun je dan weer vol goede moed verder;
  • Kijk of je met je kinderen het schoolwerk naar buiten kunt nemen. Stel, je hebt een kleuterklas kindje dat bezig is met kleuren. Dat kunnen ze leren uit een boek, maar hoeveel kleur is er wel niet buiten te vinden! Laat je kind auto kleuren opnoemen. Of als het leert tellen, ga met ze naar het park en vraag aan je kindje “ga 5 bladeren voor mama pakken”. Maar wat dacht je van letters en woorden zoeken in een winkelstraat met kinderen die leren lezen en schrijven. Maak er een ontdekkingstocht van.Ook met de oudere kinderen kun je vast lesstof ombuigen naar dingen die je buiten kunt doen.
Welke tip vind jij het leukste? En heb je wellicht een leuke tip voor andere lezers waar ze wat aan zouden kunnen hebben? Deel het hieronder in de reacties.

Ik ben Isabelle, geboren in 1985 en ben mede-eigenaresse van Boost your Health en Boost your Kids en daarnaast partime werkzaam bij een autoverhuurbedrijf. Na heel lang nadenken heb ik in februari 2019 de knoop doorgehakt; ik wil een kindje! Er is alleen 1 probleem, ik ben namelijk al 8 jaar single. Via blogs op Boost your Kids neem ik jullie mee in het hele proces naar het uiteindelijk ontvangen van het gouden zaad. Als mommy to be hoop ik jullie te inspireren met mijn verhaal en leuke blogs.

Post a Comment