a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Mondkapjes bij kinderen, ja of nee?

Het is steeds vaker in het nieuws en ik vrees dat we er niet meer omheen kunnen. Ook kinderen spelen een hele belangrijk rol bij het doorgeven van COVID19. Wellicht worden kinderen zelf niet zo ziek, maar de mensen die het door hun toedoen krijgen wel. Zeker de nieuwste variant die is opgedoken liegt er volgens de kenners niet om. In Bergschenhoek is dat helaas al gebleken. Waar we ons voorheen vooral richtte op de tieners, zijn het nu dus ook de allerkleinsten waar we voor op moeten passen. Ik vind het allemaal wat. Zeker als ik mijn kleine neefje met een mondkapje in een boodschappenkarretje zie zitten. Want in Canada zijn kinderen vanaf 2 jaar verplicht er een te dragen. Lees je verder?

 Een artikel schrijven wat Covid gerelateerd is, is altijd een beetje riskant. Er zijn zoveel meningen en ideeën over dit onderwerp. Ikzelf geloof in COVID, volg de richtlijnen heel nauwkeurig op, hou van alles en iedereen afstand, bestel mijn boodschappen online, zie vrienden al een maand of 7 totaal niet meer en werk zoveel mogelijk thuis. Mijn hele sociale leven is naar de knoppen maar wat ik daarvoor terug krijg is, naar mijn mening, belangrijker. Ik hou mezelf en de mensen om mij heen gezond.

Maar ook ik, degene die alle regeltjes dus zo nastreeft, “schrok” van de foto’s die mijn broer mij stuurde. Een gezellig vader zoon dagje. Even boodschappen halen, en met de auto door de wasstraat. Elliot (net 2 jaar) zat er relaxt bij, met mondkapje op. Gelukkig was hij rustig en hinderde het hem niet. Maar is dat ook echt zo? Hoe leg je een kind van 2 jaar uit dat ze een mondkapje op moeten. “Gelukkig” willen veel kinderen het gedrag van de ouders overnemen, maar wanneer gaat het te ver? Ja, kinderen blijken een bron van besmetting. Maar wanneer is het TE jong om ze de adem te ontnemen? Want heus, ondanks dat ik voor alle maatregelen ben, met ook IK wat het dragen van een mondkapje met je doet. Deze regels gelden op dit momenten al in Canada en de Verenigde staten, maar ben benieuwd hoe lang het duurt dat ze overwaaien naar Europa.

Ik dacht, ben benieuwd hoe andere mensen erover denken. Op Instagram hield ik een klein onderzoekje. Ik vroeg mensen of ze het normaal of absurd vonden dat kinderen in de peuter leeftijd al een mondkapje moeten dragen. Van de 63 stemmers vonden 7 mensen (11%) dit normaal en de rest (89%) het absurd. Veel mensen vinden dat er een grens is, nu is mijn vraag “wat vind jij?” Laat het hieronder achter in de reacties.

Ik ben Isabelle, geboren in 1985 en ben mede-eigenaresse van Boost your Health en Boost your Kids en daarnaast partime werkzaam bij een autoverhuurbedrijf. Na heel lang nadenken heb ik in februari 2019 de knoop doorgehakt; ik wil een kindje! Er is alleen 1 probleem, ik ben namelijk al 8 jaar single. Via blogs op Boost your Kids neem ik jullie mee in het hele proces naar het uiteindelijk ontvangen van het gouden zaad. Als mommy to be hoop ik jullie te inspireren met mijn verhaal en leuke blogs.

Post a Comment