a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Offline vakantie

Iedereen gebruikt tegenwoordig zijn smartphone, ook waar je kind bij is. Het is onderdeel geworden van het dagelijks leven, maar zijn we er soms niet een beetje TE veel mee bezig?

Onlangs zag ik een foto voorbij komen op een social media account waarbij een kindje lekker zat te spelen en de moeder verdiept in haar telefoon ernaast zat, er stond een rake tekst bij over dat je als je je te veel bezig houdt met wat verder weg gebeurd, je de mooie en belangrijke dingen dichtbij mist. De foto zetten me aan het denken, want ook ik ben hier regelmatig schuldig aan. Even je app berichten lezen, even snel social media checken en dat toch al gauw zo een 15 keer per dag (als het niet meer is).

Op vakantie

Inmiddels zijn we op vakantie in Canada en hier hebben we geen tot nauwelijks WiFi. En ik moet je eerlijk bekennen, ik vind het een hele verademing! Ik heb alle tijd voor mijn kind, ben heel bewust met hem bezig en zie hem met de dag groeien. Ook merk ik dat hij er echt oprecht van geniet, hij krijgt de volledige aandacht en dat merk je terug in zijn speelgedrag. Hij kan namelijk ineens veel beter zelf spelen, naar mijn idee is dit omdat hij niet steeds om aandacht hoeft te vragen.

Uiteraard heeft het er ook mee te maken dat we even niet in de alledaagse sleur zitten van werken, schoonmaken, eten koken en alle andere huishoudelijke taken die nou eenmaal gedaan moeten worden, maar ook het simpelweg minder gebruik van mijn telefoon is hier een belangrijk onderdeel in.

Telefoongebruik

Het gebruiken van je telefoon was voor mij zo normaal geworden, dat ik eigenlijk niet eens door had dat ik hem er toch zo vaak even bij pakte. We hebben nog ruim 2 weken vakantie te goed en hier ga ik volop van genieten, zoveel mogelijk zonder telefoon! En thuis? Thuis gaan we dit zeker door trekken! Hoe we dit vorm gaan geven weet ik nog niet exact, maar dat het minder moet is een ding wat zeker is.

Herken jij dat je te veel op je telefoon zit? Zo ja, wat doe jij eraan om je telefoon minder te pakken en meer bewust tijd door te brengen met je kind? Ik ben heel benieuwd!

Hi, ik ben Daphne (29), trotse moeder van Gijs (2) en getrouwd met de leukste man die ik mij maar kan wensen. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn leven als moeder van een ontzettend lieve en soms wat eigenwijze peuter, deel ik leuke DIY’s, geef ik je af en toe een kijkje in mijn keuken en neem ik je mee in onderwerpen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop of dingen waarvan ik vind dat ze bespreekbaar gemaakt moeten worden. Vind je het leuk om meer van mij en mijn gezin te zien? Volg me dan op instagram via @huisjeboompjegijsje

Post a Comment