a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Van ledikant naar een groter bed

Je moet er een keer aan geloven, de overstap van het ledikant naar een groter bed. Ik keek er nogal tegenop, want Gijs is nooit een beste slaper geweest. Inmiddels hadden we een lekker ritme opgebouwd en was het nog maar de helft van de week meerdere keren per nacht ons bed uit. Een prima ritme en al een hele verbetering met hoe het ooit was. De overstap naar het grote bed kon wel eens roet in ons inmiddels fijne structuurtje gaan gooien. Daarnaast vond ik het weghalen van zijn ledikant ook echt een beetje het afsluiten van het laatste stukje van de babytijd, maar met ruim 2 jaar konden we hem toch echt niet heel veel langer meer in zijn ledikantje ‘proppen’. En ja ik gebruik het woord proppen, want daar begon het inmiddels wel een beetje op te lijken, oeps.

Voordat we de overstap gingen maken was er natuurlijk nog de zoektocht naar het ‘perfecte’ bedje. Gaan we voor een peuterbedje of direct naar een eenpersoonsbed? Mijn voorkeur ging uit naar een peuterbedje, zodat de overgang voor Gijs niet al te groot zou zijn en hij toch een beetje het geborgen gevoel heeft. Voor mijn gevoel zou hij echt nog verdrinken in een eenpersoonsbed. Toch hebben wij na een rondje beddenwinkels besloten om het peuterbedje over te slaan. In ons geval waren ze niet heel veel groter dan het ledikant waar Gijs nu in slaapt en om zoveel geld uit te geven voor een jaar om vervolgens weer door te gaan naar een eenpersoonsbed vond ik toch ook wel een beetje zonde.

Per toeval kwam ik na ons rondje in de beddenwinkel via Facebook een heel leuk tweedehands bedhuisje tegen. Ik besloot hem te kopen en zelf op te knappen. Mocht het eenpersoonsbed het toch niet zijn voor Gijs konden we namelijk nog makkelijk terug switchen en toch voor een peuterbed gaan. Echter bleek het bedhuisje een schot in de roos te zijn! Zodra Gijs zijn bed zag staan in zijn kamertje riep hij dol enthousiast: ‘Mama kijk! Gijs zijn huisje!’.

Om Gijs aan zijn bed te laten wennen hebben wij zijn bedhuis al neergezet terwijl hij nog een aantal nachten in zijn ledikant zou slapen. Lang leven Google voor de handige tips voor de overgang van het ledikant naar een groter bed! Na één nacht in zijn ledikant met het bed in de kamer was het voor Gijs wel genoeg geweest. Google had het toch echt over een wenperiode van minimaal een week, maar ach Google moet je ook niet altijd al te serieus nemen hé ;). Hij vond het allemaal reuze interessant en wilde toch wel graag in zijn ‘huisje’ slapen zoals hij het zelf noemt.

Na ons standaard bed ritueeltje was het moment daar, eindelijk in zijn grote bed. Stiekem moest ik er wel even om lachen, want dat bed zag er ineens mega groot uit met zo een ieniemienie mensje erin. Oké, later natuurlijk ook een traan want mijn baby is ineens écht geen baby meer. Ik had me voorbereid op een strijd om hem te laten slapen en op een pittige nacht, maar dit liep compleet anders dan verwacht. Na 15 minuten in bed een beetje om zich heen kijken en kletsen tegen zijn knuffels hoorde ik hem ineens zwaarder ademen. Ik zei nog tegen mijn man hij neemt ons in de maling, dit kan niet zo makkelijk gaan?! Niets was minder waar, want hij lag binnen 20 minuten heerlijk diep te slapen.
De nacht verliep een stuk onrustiger, althans voor mij. Ik ben elk half uur wakker geweest om te kijken of hij nog wel goed lag en niet verdwaald was onder de dekens, maar wonder boven wonder heeft hij de hele nacht doorgeslapen en werd hij pas om half 8 wakker! Een unicum, want de keren dat hij zo laat wakker werd is denk ik op één hand te tellen.

Inmiddels zijn we een week verder en heeft hij tot nog toe alle nachten doorgeslapen! De overstap van het ledikant naar het grote bed heeft voor ons dus gigantisch goed uitgepakt en oh wat ben ik blij dat we na dik twee jaar onze nachtrust weer terug hebben!!

Of we echt een succesformule hebben? Nee dat denk ik niet, maar toch zet ik mijn tips even voor je op een rijtje. Misschien dat ze de overstap van het ledikant naar een groter bed voor jullie net zo soepel kunnen maken als voor ons.

Tips:

  • De gouden tip: bedritueel! Wij hebben met Gijs vanaf ongeveer 6 maanden echt een standaard ritueel ingebouwd. Hier hebben we altijd al veel profijt van gehad, want het inslapen is nooit een probleem geweest. Vind je het leuk om ons bedritueel een keer uitgebreid te zien in bijvoorbeeld een plog laat het dan zeker even weten!
  • Zet het grote bed al in de kamer terwijl je kindje nog in het ledikant slaapt. Dit is natuurlijk alleen mogelijk als het kamertje groot genoeg is, maar bij ons heeft dit wel echt gewerkt.
  • Haal het ledikant samen weg uit zijn/haar kamertje. Zo kunnen jullie deze periode ook samen afsluiten en is het voor je kindje duidelijk dat zijn/haar bedje nu écht definitief gewisseld is.
Slaapt jouw kind(eren) al in een groter bed of sta je ook op het punt om van ledikant naar een groter bed te gaan? Deel het hieronder met ons!

Hi, ik ben Daphne (29), trotse moeder van Gijs (2) en getrouwd met de leukste man die ik mij maar kan wensen. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn leven als moeder van een ontzettend lieve en soms wat eigenwijze peuter, deel ik leuke DIY’s, geef ik je af en toe een kijkje in mijn keuken en neem ik je mee in onderwerpen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop of dingen waarvan ik vind dat ze bespreekbaar gemaakt moeten worden. Vind je het leuk om meer van mij en mijn gezin te zien? Volg me dan op instagram via @huisjeboompjegijsje

Post a Comment