a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Vilten kuikens bij het paasontbijt

Myla is nu 2,5 jaar en gek op knutselen. Verven, plakken, kleien en stickers plakken zijn op het moment favoriet. Aankomend weekend is het Pasen en hoe leuk is het om samen wat leuke paasversiering te maken. Op Pinterest kun je heel veel idee├źn opdoen voor een knutselmiddag met je peuter. Wij hebben voor Pasen vast de paastakken versierd met leuke hangers en gele kuikens gemaakt uit vilt.

Kuikens uit Vilt

Benodigdheden

  • Papier
  • Potlood
  • Schaar
  • Plakband
  • Geel vilt
  • Oranje vilt
  • Textiellijm
  • Wiebeloogjes.

Hoe maak je ze?

Trek de hand van de peuter over op papier met een potlood. Knip de hand uit het papier, dit is je mal waarmee je vilten kuikens maakt. Leg de mal op het gele vilt en plak vast met plakband. Knip de vorm uit het vilt. Herhaal dit nog een paar keer. Leg de vilten kuikens voor je, waarbij de duim de kop van het kuiken is.
Knip kleine driehoekjes uit het oranje vilt en plak een driehoekje met textiellijm op de kop van het kuiken. Plak tenslotte de wiebeloogjes op de kuikens. Je kan ze op tafel leggen als tafelversiering voor het paasontbijt of er een slinger van maken.

Je kunt nu ook hele leuke verstopeieren kopen bij o.a de Action, Kruidvat of Hema die je zelf kunt vullen, ideaal wanneer je je kind geen chocolade eieren kunt of wilt geven. Zo kan ook jouw kind eieren zoeken in de tuin. Als vulling kun je denken aan snoepjes, een doosje rozijntjes of gedroogde abrikozen, gedroogd fruit, kleine knabbelstengsels, fruit zoals blauwe bessen of een klein speeltje. Zijn de eieren gevonden, neem ze dan mee aan tafel. De eieren kun je namelijk heel makkelijk beplakken met leuke paasstickers. Zo houd je je kind wel even bezig aan het paasontbijt.

Hebben jullie deze gave vilten kuikentje gemaakt naar aanleiding van dit artikel? Tag @boostyourkids dan op social media. Dat vinden wij hartstikke leuk.

Comments: 1

Post a Comment