a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Voor het eerst vliegen met baby

Heb jij je vakantie al geboekt? Misschien ga je wel voor het eerst met je baby op vliegvakantie. Vind je het spannend of ben je al goed voorbereid? Lees je mee?

De tips vliegen je om de oren of mensen zullen je voor gek verklaren dat je gaat vliegen met een baby/ dreumes. Persoonlijk ben ik meer voorstander van vliegen in plaats van een lange autorit. In het vliegtuig kun je alle tijd en aandacht aan je kind besteden, je kind kan op schoot zitten en vertrouwd bij jou zijn. Je kan het kind eten en drinken geven wanneer nodig en het biedt meer afleiding dan een autorit waarbij je gebonden bent aan het autostoeltje.

Relaxed

Elk kindje is anders en zal de vlucht anders beleven. Dat het de eerste keer goed gaat biedt geen garantie voor de volgende vlucht en visa versa. Wat wel helpt is er zelf relaxed in te gaan. Je baby voelt jouw gevoel goed aan. Door zelf relaxed in het vliegtuig te stappen bied je veiligheid aan je kind.

Goede voorbereiding

Zorg dat je goed voorbereid het vliegtuig in stapt. Denk aan melkpoeder, flesje, speen, hydrofieldoek xl, voldoende luiers en schoonmaakdoekjes, wat te eten, extra kledingsetje en wat speeltjes ter afleiding.
Een draagdoek of – zak is mijn inziens onmisbaar. De kinderwagen of buggy mag vaak mee tot aan de gate en het is heel fijn is als je je handen vrij hebt wanneer je het vliegtuig in- en uitstapt.

Wist je dat je voor een baby een babyflesje met water mee mag nemen, of een thermosbeker met gekookt water? In het vliegtuig kan de steward(es) het flesje ook voor je vullen met gekookt water. Leng dit aan met oud water om de juiste temperatuur te bereiken. Geef wat te drinken wanneer je de lucht in gaat zodat er minder druk op de oortjes komt te staan tijdens het opstijgen. En doe dit ook met de daling wanneer je baby wakker is.

Ik vond zelf de hydrofiel doek erg fijn, het kindje ligt gewikkeld in de doek lekker in je armen. Je kan het afschermen voor de omgeving tijdens het geven van een flesje of in slaap vallen. Kan je kindje de slaap niet vatten en vind je kind de omgeving veel te interessant, zorg dan dat je wat bij je hebt om op te sabbelen/ kauwen. En een boekje of knuffel met geluidjes is vaak interessant. Welke tip was voor jou het meest waardevol tijdens de vlucht?

Goede vlucht!

Comments: 1

Post a Comment