a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Waarom huiswerkbegeleiding voor elk kind heel goed kan zijn

Kinderen hebben het vaak naar hun zin op school, maar kunnen niet op alle gebieden goed presteren. Dat hoeft ook niet! Het ene kind is nu gewoon beter in rekenen of taal en het andere weer minder. Om ervoor te zorgen dat je kind de leesstof beter begrijpt is het handig om wat extra huiswerkbegeleiding te nemen. Zo kun je je kind beter voorbereiding op wat komen gaat en de 1 op 1 begeleiding werkt vaak een stuk beter dan in een hele groep. Dus of je nu zit te zwoegen met je huiswerk, achterligt door ziekte, je moet voorbereiden op een proefwerkweek of examenstress hebt, je krijgt met Studiekring precies de begeleiding die je nodig hebt. Lees mee en ontdek de mogelijkheden voor jouw kind(eren)!

Huiswerkbegeleiding

Je krijgt tegenwoordig op de basisschool al vroeg huiswerk mee naar huis. Het ene kind pakt dit beter op dan het andere kind. Sommige kinderen spelen thuis liever en laten hun huiswerk gewoon in hun tas zitten. Vooral als het steeds slechter gaat en de als ouders wel blijft motiveren, maar het kind het gewoon niet leuk vind. Het is belangrijk om dan hulp te vragen voor huiswerkbegeleiding. Via Studiekring gaat dit eerst met een gratis kennismakingsgesprek en daarna zitten heel veel motiverende leraren klaar om jouw kind(eren) te helpen met het maken van huiswerk. Door de persoonlijke aandacht (en soms ook de andere omgeving) pakt het kind het sneller op en kan het op die manier gewoon na de huiswerkbegeleiding weer lekker thuis spelen en volop weekend vieren!

Bijles

Ieder kind heeft wel een vak die ze minder leuk vinden op school. Hier moeten ze dan extra hun best voor doen om dit bij te blijven en ook daadwerkelijk te begrijpen en goed op te pakken. Soms lukt dit wat minder en dan is het fijn dat bijles beschikbaar is. Vooral taal of spelling blijkt voor sommige kinderen een uitdaging te zijn. Als je in groep 7 of 8 zit en hier extra hulp bij nodig hebt, dan is het mogelijk om vrijblijvend jezelf aan te melden voor een intakegesprek voor het hebben van bijles. Je zult erna zien dat je met meer zelfvertrouwen naar school gaat en je cijfers omhoog gaan en je ook makkelijker de opstap kun maken naar de hoge school.

Faalangsttraining

Zit jij op de hoge school en heb je ontzettend last van faalangst, terwijl je eigenlijk heel goed weet dat je het makkelijk kunt, dan is faalangsttraining echt iets voor jou! Door de zenuwen meer de baas te zijn, is het handig om deze training goed te volgen. In maar 10 weken tijd leer je hoe je faalangst werkt, hoe je het herkent én bovenal hoe je ermee omgaat. Met praktische handvatten blijf je voortaan je zenuwen de baas. En zet je uitstelgedrag om in acties.

De training is er in 2 varianten:

  • individuele training op een vestiging bij jou in de buurt.
  • groepstraining met maximaal 8 leerlingen op school.

In 4 stappen naar maximaal resultaat

Intake

Er volgt eerst een intakegesprek plaats tussen de leerling, de leraar die het kind gaat ondersteunen en de ouders. Daarin wordt besproken waarom het huiswerk maken niet lekker loopt en hoe we dit weer op de rit krijgen. In sommige gevallen wordt dit ook met school afgestemd.

Plan van aanpak

Na de intake wordt er een plan van aanpak gemaakt dat helemaal gericht is op jouw kind. Hierin wordt beschreven wat je gaat leren, de aandachtspunten, het aantal uren dat je kind begeleid wordt, de kosten en de manier van contact houden.

Aan de slag

Je kind komt 2 tot 5 middagen na schooltijd naar één van de vestigingen van Studiekring. Daar staat de ervaren studiecoach klaar om jouw kind verder te helpen. De studiecoach zal je kind leren met het plannen en organiseren, met vragen over de lesstof en met slimme tips over hoe je het beste leert en natuurlijk ook overhoren of je de lesstof daadwerkelijk goed tot je neemt.

Evaluatie en voortgang

Via het leerlingvolgsysteem krijg je als ouders wekelijks een rapportage per e-mail. Dezelfde rapportage gaat naar je mentor van school. Elke twee maanden volgt er een evaluatie samen met jou en je kind. Hierin bespreken we hoe het gaat en of er (nieuwe) valkuilen zijn en waar we naartoe willen om het maximale uit je kind te halen.

Wacht niet langer en help jouw kind op weg naar meer succes en zelfvertrouwen!

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Post a Comment