a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Wat als je niet van groot, groter, grootst kinderfeestjes houd? Wij geven tips!

Kan jij het je nog herinneren, de kinderfeestjes die je ouders vroeger voor jou organiseerden. Ik wel, en het waren de leukste feestjes. Simpel, gezellig en zonder poespas. IK mocht altijd een stuk of 5 – 7 vriendjes/vriendinnetjes uitnodigen en dan gingen wij iets leuks doen. Soms thuis en soms gingen we ergens heen. Tegenwoordig is het de trend om heel de klas uit te nodigen (want stel je voor dat je iemand buitensluit) en om dan vooral iets “tofs” te gaan doen. Want stel je voor dat je de opmerking van je kind krijgt “pietje vindt mijn feestje saai” of “bij Sientje hebben we dat gedaan”. Voor mijn gevoel is deze “trend” naar grote feestjes pas van de laatste jaren en ik krijg er een beetje de kriebels van. Voor alle moeders die ook niet aan de trend willen meedoen of kunnen doen, en het liever klein en educatief willen houden heb ik een aantal leuke kinderfeest ideeën voor jullie op een rijtje gezet.

Mocht ik in de toekomst ooit kinderfeestjes moeten gaan geven dan zal ik sowieso nooit heel de klas uitnodigen. Gewoonweg omdat ik dat onzin vind en daarnaast ook het geld niet zal hebben voor mega grote partijtjes. Ook is het vaak zo dat het kinderen helemaal niet enorm interesseert hoe groot het feest is. Het gaat kinderen vaak om de gezelligheid, het in de belangstelling staan en het gevoel hebben van jarig zijn.

Mijn ouders hebben altijd erg leuke feestjes georganiseerd. Van simpele spelletjes in de woonkamer en maskers maken (een creatieve twist is altijd leuk en de kinderen lekker zelf iets laten doen is altijd een goed idee) tot educatief naar een theater of achter de schermen kijken met een paar kindjes in de dierentuin. Ik kijk met veel liefde en plezier terug op deze dagen.

Zelf zou ik het ook leuk vinden om een educatieve twist aan een kinderfeestje te geven. Voor mij geen indoor speelparadijzen maar liever iets waar ze ook daadwerkelijk iets van opsteken en later zeggen, wow, dat heb ik daar geleerd! Maar wat kun je in je omgeving allemaal doen?

  • Veel kinderboerderijen organiseren kleine feestjes. De kindjes mogen helpen bij het verzorgen van de dieren en leren ook nog eens over de boerderij dieren. Super leuk als je een kindje hebt die weg is van dieren;
  • Bijna iedere stad heeft musea. Sommige daarvan zullen erg geschikt zijn voor een kinderfeestje. In Den Haag heb je bijvoorbeeld het kinderboeken museum, museon, Haags openbaar vervoer museum en het museum voor beeld en geluid;
  • Google eens op speciale kinderboekenwinkels. In Den Haag hebben wij bijvoorbeeld de winkel “Alice in Wonderland”. 1 x Per maand organiseren ze een interactie vertel beleving. Super leuk om zoiets te doen in combinatie met iets lekkers eten na afloop. Veel van deze kinderboekenwinkels organiseren eens per maand zoiets leuks.
  • Ga de natuur in. Dit kan tijdens ieder seizoen. Gebruik de natuur, zet een speurtocht uit. laat kinderen dennenappels, kastanjes of andere dingen zoeken. Geef kinderen foto’s mee van verschillende bladeren van bomen en laat ze deze zoeken in het bos / park. Buitenlucht maakt hongerig, dus aan het einde een goede pannenkoek zal wel smaken. Woon je vlakbij een echt bos dan zou je zelfs kunnen kijken of je een wandeling kunt maken met een boswachter. Hier in Den Haag kun je bijvoorbeeld onder begeleiding duinwandelingen maken met kinderen.;
  • Er is helemaal niets mis met een kinderfeestje thuis geven. Je zult versteld staan hoe blij kinderen worden van “simpel” pannenkoeken versieren en oud hollandse spelletjes spelen. Je huis staat misschien een beetje op zijn kop, maar het is zo gezellig;
  • Houd je kindje enorm van koken, bakken en lekker eten? hoe leuk is het dan om met een klein groepje een kookstudio in te duiken. Van boltaartjes versieren tot sushi leren maken. Er is ontzettend veel mogelijk en ook het kostenplaatje (afhankelijk van het aantal kinderen dat je uitnodigt) valt vaak ontzettend mee.

Hebben jullie nog leuke ideeën voor kinderfeestjes? Laat ze dan gerust hieronder achter, want ik denk dat iedere moeder vooraf wel wat inspiratie kan gebruiken.

Ik ben Isabelle, geboren in 1985 en ben mede-eigenaresse van Boost your Health en Boost your Kids en daarnaast partime werkzaam bij een autoverhuurbedrijf. Na heel lang nadenken heb ik in februari 2019 de knoop doorgehakt; ik wil een kindje! Er is alleen 1 probleem, ik ben namelijk al 8 jaar single. Via blogs op Boost your Kids neem ik jullie mee in het hele proces naar het uiteindelijk ontvangen van het gouden zaad. Als mommy to be hoop ik jullie te inspireren met mijn verhaal en leuke blogs.

Post a Comment