a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Wat te doen bij letselschade?

Je doet er al alles aan om jouw kleintje gezond te houden. Eigenlijk ben je met je hele gezin steeds weer op weg naar meer geluk. Je zoontje van 6 en je dochter van 9 laat je veilig naar school gaan. Ze fietsen allebei al en je laat ze steeds een stukje verder gaan. Met kleine stapjes de grote wereld in. Spannend!

Toch kan er natuurlijk altijd wel iets gebeuren, waar je niet teveel aan wil denken. Maar het kan zijn dat je dochter op haar fietsje een keertje per ongeluk wordt aangereden door een andere fietser. Ze valt en ze blesseert zich. Je kleine meid heeft voor het eerst in haar leventje letsel schade opgelopen!

Smartengeld

De lichamelijke verwonding die ze heeft opgelopen noemen we letselschade. Je kunt letselschade oplopen door een verkeersongeluk, een bedrijfsongeval (een ongelukje op het werk), een beet van hond, een schop van een paard of door een product wat niet helemaal goed functioneert en waardoor je verwond raakt. Welke schade loop je dan op? Allereerst de verwonding natuurlijk! Die is al vervelend genoeg. Maar door die verwonding kun je misschien niet meer werken. Ook kun je smartengeld eisen, dat is de schadevergoeding voor de pijn of de psychische schade die je kunt claimen. Ook kun je hierbij denken aan de levensvreugde die je door de verwonding zal missen de komende tijd.

Kinderen

Bij je kinderen zal het werk in principe niet van zo’n groot belang zijn, maar de hoogte van het smartengeld en de kosten van het ziekenhuis of therapeuten zijn wel belangrijk. In het geval van je dochter is het verstandig degene die je kind heeft aangereden een brief te sturen en op die manier een letselschadeclaim in te dienen. In die brief moet worden weergegeven hoe groot de opgelopen schade is. Je moet dit door middel van een berekening duidelijk in de brief aangeven. Het doel is om een schadevergoeding te krijgen van de persoon die voor de letselschade verantwoordelijk is. Dat is best een specialistische weg en die kun je dan ook het beste aan de letselschadejurist overlaten. Je kunt wel eerst zelf een test doen om te kijken of je zaak aan de juiste voorwaarden voldoet. Je kunt actie ondernemen en een letselschadezaak starten wanneer:

  • Je kindje letsel heeft opgelopen
  • Een ander verantwoordelijk en aansprakelijk is voor het letsel
  • Je kind schade heeft geleden door het letsel
  • Je de zaak start voor de verjaringstermijn.

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Comments: 1

Post a Comment