a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Zeg het met je handjes + winactie gebarenkaarten

Gebarentaal kennen we allemaal. Het wordt gekoppeld aan slechthorende en dove mensen. De methode baby-en kindgebaren is echter ontwikkeld voor horende kinderen. Wil je hier meer over weten. Lees dan zeker even verder! 

Vier jaar geleden kwam ik de Facebookpagina van ‘Zeg het met je handjes’ tegen. De eigenaresse Miša is een hele enthousiaste en inspirerende vrouw, die met liefde haar kennis over baby- en kindgebaren deelt. Ik deed mee met een 5-daagse kennismaking en was meteen enthousiast over de methode baby- en kindgebaren. Ik wilde hier meer over weten.

Vanaf de geboorte van je kindje zou je meteen kunnen starten met gebaren. Baby’s kunnen vanaf ongeveer 6 maanden met hun handjes al vertellen wat ze bedoelen, voelen en denken. Dat is dus ver voor ze kunnen praten. Zo kunnen baby’s al vroeg met ons als ouders communiceren.

Als ouder leer je de gebaren aan door gebruik te maken van je hand(en). Daarnaast blijf je ‘gewoon’ praten met je kind, zodat hij/zij woorden gaat koppelen aan gebaren. 

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van baby- en kindgebaren?

Door gebruik te maken van gebaren ontstaat er een hechte band tussen ouder en kind. Dit omdat je elkaar beter begrijpt. Zo ontstaat er ook minder frustratie bij je kindje en is er plaats voor meer rust en verbinding. Verder groeit de woordenschat enorm en is het gewoon superleuk om op een spelende manier in contact te komen met je kindje.

Nu mijn jongste zoontje 7 maanden oud is hebben wij het gebaren weer opgepakt. Samen met mijn oudste zoontje gebruiken wij enkele gebaren zoals: mama, papa, broer, oma, opa, eten, flesje melk en slapen. Zo leuk om te zien hoe onze jongens via gebaren ook kunnen communiceren. 

Gebaar voor poes

Online Masterclass 

Tijdens de masterclass vertelt Miša je meer over haar methode en onderbouwing vanuit wetenschappelijke onderzoeken. Daarnaast ga je oefenen met enkele gebaren.

5-daagse kennismaking

Miša geeft een aantal keer op een jaar een gratis 5-daagse kennismaking. Iedere dag leer je een nieuw gebaar. Soms meerdere gebaren. Daarnaast krijg je meer uitleg over baby-en kindgebaren. Ook komt Miša een aantal keren live tijdens deze kennismaking. Je kan dan vragen stellen. Ik doe bijna iedere 5-daagse mee en leer iedere keer weer nieuwe dingen bij en gebaren. Ik vind het erg interessant en word altijd weer heel enthousiast na het volgen van de 5-daagse. 

Online-cursussen 

 • Basiscursus van 5 weken. In 5 weken leer je de eerste 50 gebaren. 
 • Verdiepingscursus van 10 weken. In 10 weken leer je 100 gebaren. 

De online-cursus is voor iedereen goed te volgen op het moment dat het jou uitkomt. Je oefent de gebaren via een video met uitleg van Miša. Daarnaast zit er een handig werkboek bij. Ik heb de gebaren uitgeprint, zodat ik ze makkelijk bij de hand heb. Toen ik startte met de online-cursus bij mijn oudste zoontje, kon hij zich al redelijk goed verwoorden. Hij kon met woorden al goed zeggen en aangeven wat hij wilde. Hij gebruikte gebaren voor de woorden, die hij nog niet kon zeggen. 

WINACTIE gebarenkaarten!

Miša heeft een kaarten set ontworpen met verschillende gebaren. Deze dagkaarten herinneren jou eraan om jouw woorden te ondersteunen met gebaren. Veel herhaling is namelijk heel belangrijk. Je kunt de kaarten overal ophangen of regelmatig erbij pakken. 

Sinds kort heeft Miša vernieuwde gebarenkaarten en wij mogen 1 set weggeven! 

Wat moet je hiervoor doen:

 • Vertel ons onder deze blog waarom jij deze kaarten set graag wilt winnen;
 • Volg Boost Your Kids, Zeg het met je handjes en joycegeurts_ op Instagram en/of Facebook.

Wij maken de gelukkige winnaar bekend op maandag 4 oktober aanstaande via Instagram en Facebook!

Nieuwsgierig geworden?

Schrijf je dan in voor een gratis online masterclass. De eerstvolgende masterclasses staan gepland op zondag 3, dinsdag 5 en donderdag 7 oktober of start woensdag 29 september met de gratis 5-daagse kennismaking baby-en kindgebaren.

Hallo, ik ben Joyce. Moeder van twee jongens (3,5 jaar en 4 maanden oud). Ik werk parttime als leerkracht in het basisonderwijs. Ik schrijf zo nu en dan een blog voor Boost your Kids. In deze blogs deel ik graag ervaring, leuke uitstapjes, recepten om samen te maken met je/jullie kind(eren). Ik hoop jullie te kunnen inspireren en wellicht herkennen jullie bepaalde ervaringen en kunnen we kennis delen.

Comments: 8

 • reply

  Mendy

  21 september 2021

  Ik zou heel graag willen winnen om beter te kunnen communiceren met mijn zoontje van 15 mnd. Ik heb in een ver verleden een minor gebarentaal gedaan, maar er is zoveel weggezakt. Deze kaarten zouden dan ook prima helpen.

 • reply

  Annika Keijzer

  22 september 2021

  Dit lijkt me super gaaf om te winnen! Ik ben net begonnen met gebaren zodat mijn peuter zoon met zijn baby broertje kan gaan ‘praten’. De gebarenkaarten komen ook heel goed van pas voor mijn werk als gastouder!

 • reply

  Kaat

  22 september 2021

  Mijn zoontje is nu 6 weken en tijdens mijn zwangerschap begon ik informatie op te zoeken rond gebaren. Ik ben hier dan ook zeer nieuwsgierig naar geworden en start de 29ste dan ook met de 5 daagse. Zou het heel erg graag willen uitproberen met mijn zoontje. Zie er enorm naar uit! De kaarten zouden me hier zeker bij kunnen helpen. ☺️

 • reply

  lifestylebyleonie

  23 september 2021

  Ik had hier nog nooit van gehoord, maar vind het mega interessant! Mijn dochtertje is net 3 weken oud en het lijkt me heel leuk om dit op een gegeven moment met haar te gaan doen 🙂

 • reply

  Myrthe

  23 september 2021

  Ik heb een dochtertje van 4,5 maand en zou heel graag willen beginnen met het oefenen van de gebaren zodat ze er bij mij helemaal in zitten en mijn dochter vanaf een maand of 6 misschien wat gebaren met mij mee kan doen!!

 • reply

  Emma

  24 september 2021

  Wat mooi! Ben nog helemaal njet thuis un de gebarentaal maar zou dit zo graag willen gaan proberen bij mijn dochter. Nu nog jong maar dan kan ik er vroeg mee beginnen. Lijkt me heel fijn!

 • reply

  Samantha Louman

  25 september 2021

  Ons tweede kindje verwachten wij in November. Met ons zoontje hebben wij al een klein beetje gebarentaal geprobeerd (o.a melk) en dat ging harstikke goed. Ik wil het graag met ons tweede kindje nog veel meer uitbreiden want het is heel fijn om te communiceren als ze dat nog niet met woorden kunnen

 • reply

  Daisy

  26 september 2021

  Ik zou heel graag willen winnen om de kaartjes te proberen op mijn werk.we zijn nu ook bezog met een baby cursus waar het goed bij zou passen.
  Hopelijk zou ik ze ooit ook nog bij een 2de kindje kunnen gebruiken

Post a Comment