a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Zindelijkheidstraining met een tweeling

Op welke leeftijd begin je hier nou mee? Al een half jaar zijn we er een beetje mee bezig. Mee kijken met papa en mama die op de wc gaan zitten, sporadisch een keer het potje erbij gepakt, af en toe even op de wc plassen. Om ze een beetje bewust te laten worden dat plassen en poepen op de wc moet. Maar echt doorgepakt hebben we niet. Twee werkende ouders helpt hier natuurlijk ook niet echt bij maar nu we toch thuis zitten door het hele corona gebeuren dacht ik, nu is de tijd! let’s do this.

Mason en Juna zijn nu 2,5 jaar en ze zijn zich er redelijk bewust van dat plassen op het potje of de wc moet. Vinden de luier steeds vaker vies dus dat is een goed teken. De knop moet vooral om bij de ouders en alle ongelukjes gewoon voor lief nemen. Doorzetten en geen excuus meer dat ze het niet kunnen, niet willen of durven. Dus hoppa die potjes in de woonkamer, wc-bril verkleiner op de wc en gaan.

We werken ook met een beloningskaart. Voor elk plasje of poepje krijgen ze een sticker. De eerste dagen heb ik ze gewoon om het half uur om het potje gezet om een plasje/poepje te gaan doen. Soms moesten ze wel en soms niet. 10 minuten later hoor ik ineens “maaaaaaaamm” ik kijk naar de hoek waar ze zitten te spelen. ” Juna heeft gepoept mam, kijk daar in de hoek ” tja.. dit hoort er dus bij. De hele dag ben ik hier wel zoet mee haha, is het de 1 niet die moet plassen is het de ander wel. De potjes leeggooien in de wc, de ongelukjes opruimen en om het half uur dus even op het potje. Maar alles voor een goed doel, weg met die luiers!

Al snel zijn ze redelijk gewend dat er geplast en gepoept moet worden op het potje/wc. Mason doet het erg goed en voelt heel goed aan wanneer hij moet plassen en gaat al helemaal zelf op het potje zitten. Juna heeft nog wat vaker een ongelukje maar Mason helpt haar. Zo lief om te zien. Kom maar juna zegt ie dan, je hoeft niet bang te zijn. (ahhhw smelt) hij helpt haar met dr broekje uit te doen en zet haar op het potje.

Al een week zijn ze nu overdag helemaal droog en gaan ze uit zichzelf op het potje zitten. Een wandeling naar het park, ritje in de auto en spelen in de tuin dit alles zonder luier. Met het middagslaapje krijgen ze nog een luier om maar deze is al steeds vaker droog dus op naar de volgende stap en ook zonder luier het middagslaapje doen. Dit geldt ook voor de nacht, daar moeten we nog aan beginnen maar laten we eerst maar even 2 weken overdag volhouden voordat we daar aan beginnen.

De eerste stap is gezet en nu we er de tijd voor hebben gaan we het doorpakken zodat ze dadelijk na deze rot periode wel zonder luier naar het kinderdagverblijf kunnen en de nachten droog houden.

Hi! Ik ben Patty, 31 jaar en moeder van een tweeling (2,5jr) samenwonend in een koophuis in Zoetermeer. 3 dagen per week werk ik als tandartsassistente en de andere dagen zorg ik dat het thuis gezellig is. Ik fotografeer graag en in mijn blogs zal ik jullie meenemen in mijn alledaagse chaos en dillema’s.

Comments: 1

Post a Comment