a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE+WINACTIE: Ga weer vrolijk naar de wc met poepzaadjes

Laat ik het er maar gelijk ingooien. Dit artikel is er een waar een luchtje aanzit. Het gaat namelijk over ontlasting, of eerder het gebrek eraan. Al vanaf kinds af aan is mijn ontlasting/stoelgang niet fantastisch. Het was hollen of stilstaan als je begrijpt wat ik bedoel. Nu waren mijn darmen ook direct een van de eerste signalen van mijn zwangerschap. Ik was niet misselijk, ik had vrijwel nergens last van. Maar vanaf 5 weken zwangerschap raakte ik verstopt. Er was geen beweging meer in te krijgen. Hoe dat komt en hoe ik dat redelijk heb opgelost ga ik jullie in dit artikel vertellen, lees je mee?

Hoe het komt dat je tijdens je zwangerschap (en dat maakt het niet uit of je 5 weken zwanger bent of 25 weken) last kunt hebben van verstopping, is omdat je darmen wat trager werken. En dat gedeelte heeft weer alles te maken met je hormonen (dacht je er na je menstruatie vanaf te zijn, komen ze gewoon weer om de hoek kijken) en doordat je baarmoeder aan het groeien is. Die groeiende baarmoeder zet alles lekker in de verdrukking. Daardoor komt er niet alleen minder ontlasting maar is het ook vaak harder.

Nou dat heb ik geweten en dat weet ik nog steeds. Het lijkt wel of ik al 8 weken lang voor een bevalling naar het toilet ga. Het lijkt wel oorlog. En omdat ik er gewoon tegenop zie om te gaan, en ik het dan ophoudt wordt het natuurlijk alleen nog maar erger. Het is een vicieuze cirkel waar je in blijft hangen. In het begin ging ik gewapend met een halve liter water en een krukje voor mijn voeten (want betere poephouding) naar het wc, maar het hielp geen ene drol. Kwam er maar een drol! Het enige wat er kwam was een keiharde keutel en 2 extra aambeien. FRUSTREREND!

Ik stond eigenlijk op het punt om de dokter te bellen omdat ik gewoon echt last had van deze kwaal toen ik op Instagram een advertentie voorbij zag komen van poepzaadjes. Hallo fantastische naam, je hebt me te pakken. Natuurlijk ging ik direct kijken, want ik gebruik liever iets natuurlijks dan spullen van de dokter. Poepzaadjes is een unieke zadenmix ter ondersteuning van de stoelgang. De poepzaadjes mix bestaat uit psyllium vezels, heel en gebroken lijnzaad, chiazaad, sesamzaad, maanzaad en hennepzaad met een 100% natuurlijke oorsprong.

Vanaf het moment dat ik de poepzaadjes heb binnen gekregen ben ik het iedere ochtend gaan gebruiken. Ik eet altijd havermout of yoghurt als ontbijt en hier is een eetlepel zaadjes perfect doorheen te mixen. Ik ga niet direct zeggen dat ik van al mijn klachten af ben nu ik het een paar weken gebruik, maar wat ik absoluut wel merk is dat ik nu iedere dag naar het toilet kan i.p.v. die 1 x per 2 à 3 dagen. Ook is mijn ontlasting iets “zachter”, waardoor de aambeien langzaamaan kunnen herstellen wat natuurlijk heel fijn is.

Poepzaadjes is absoluut niet alleen maar geschikt voor als je zwanger bent. Ook als je last hebt van een opgeblazen gevoel, obstipatie, PDS of andere darmklachten kan ik zeker aanraden de poepzaadjes te proberen. Want laten we wel wezen, niets is zo fijn als gewoon lekker zonder zorgen te kunnen poepen…wat een opluchting!

WINACTIE!

Dit is ook de reden waarom wij 1 zak poepzaadjes (voor het gebruik van 1 maand) mogen weggeven aan 1 van jullie.

Wat moet je hiervoor doen:

 • Vertel ons onder deze blog waarom jij dit graag wilt proberen;
 • Volg Boost your Kids en Poepzaadjes op social media.

Wij maken de gelukkige winnaar bekend op maandag 13 september via Instagram Stories en Facebook!

Ik ben Isabelle, geboren in 1985 en ben mede-eigenaresse van Boost your Health en Boost your Kids en daarnaast partime werkzaam bij een autoverhuurbedrijf. Na heel lang nadenken heb ik in februari 2019 de knoop doorgehakt; ik wil een kindje! Er is alleen 1 probleem, ik ben namelijk al 8 jaar single. Via blogs op Boost your Kids neem ik jullie mee in het hele proces naar het uiteindelijk ontvangen van het gouden zaad. Als mommy to be hoop ik jullie te inspireren met mijn verhaal en leuke blogs.

Comments: 6

 • reply

  Noortje

  8 september 2021

  Obstipatie is iets waar ik al mijn hele leven mee te maken heb. Als baby kreeg ik al wattenstaafjes met zeep in mijn billen om de ontlasting op te wekken en makkelijker te laten verlopen 🙈 Tientallen jaren verder is er weinig verbeterd. Ik kan zomaar 3 a 4 dagen geen ontlasting hebben, met een vervelend opgezet gevoel als gevolg. Aan die kunstmatige poedertjes wil ik niet, maar naar deze Poepzaadjes (wàt een geweldige naam!) ben ik wel erg nieuwsgierig. Wat zou ik graag elke dag naar het toilet gaan! 🙏❤️🍀

 • reply

  Joyce

  8 september 2021

  Wat een geweldige naam. Ik ben heel benieuwd naar de werking van de poepzaadjes bij mijzelf. Tijdens mijn zwangerschap heb ik ook een hele moeilijke stoelgang gehad. Na je bevalling voor de eerste keer weer poepen is al helemaal niet te doen en ook een bevalling op zich. Nog steeds is mijn stoelgang niet op orde en heb ik snel last van mijn darmen. Zou ze dus graag eens willen proberen.

 • reply

  Noortje

  9 september 2021

  Al sinds mijn babytijd heb ik flink last van obstipatie. Toen kreeg ik wattenstaafjes met zeep in mijn billen om de ontlasting op te wekken en soepel te laten verlopen 🙈 Nu, enkele tientallen jaren later, kan ik helaas niet zeggen dat dit verbeterd is. Ik ga zo 3 a 4 dagen niet naar het toilet voor de grote boodschap. Met een vervelend en opgezette buik als gevolg. De poedertjes van de apotheek wil ik niet telkens nemen, maar deze Poepzaadjes klinken erg aantrekkelijk! Enorm nieuwsgierig naar deze natuurlijke ‘poepopwekker’ ☺️

 • reply

  Noortje

  9 september 2021

  Tot 2x toe mijn post niet (meer) zichtbaar… 🤷 Misschien voor jullie wel?

 • reply

  Mark

  12 september 2021

  Dit zou een fijn hulpmiddel kunnen zijn voor onze jongste, die een onregelmatige stoelgang heeft. Vaak last van buikpijn en harde ontlasting… Wij zouden graag ervaren wat een schepje Poepzaadjes (geschikte naam!) door het ontbijt zou opleveren!

 • reply

  Sarah

  12 september 2021

  Toeval bestaat niet…! Ik heb al eerder van de poepzaadjes gehoord, maar verder geen actie ondernomen. Sinds 2 jaar last van mijn darmen/stoelgang: de ene keer lijkt het alsof ik ‘de key’ heb gevonden, de andere keer ben ik weer helemaal terug bij af, zo ook de afgelopen weken. Toch maar weer bij de 💩-zaadjes uitgekomen. Toen zag ik jullie winactie en dacht dit MOET ik proberen!! Ik zou er heel erg blij mee zijn. Heel benieuwd wat dit met mijn darmen en stoelgang zal gaan doen…. De recensies zijn veel belovend🙏🏼 Wat zou dat heerlijk zijn zeg, hup die PDS onder controle aub!!!

Post a Comment