a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

MIND: Je kind delen op social media

Je kind wel/niet laten zien op (openbare) social media accounts blijft een hot-topic. Zelf ben ik hier ook continue over aan het nadenken, wat willen wij hierin, wat deel je wel en wat deel je niet? Ik neem je graag mee in mijn overwegingen en ben uiteraard ook heel benieuwd naar hoe jullie hier in staan!

In de babyperiode deelde ik regelmatig foto’s waar zijn gezichtje op te zien was, maar inmiddels hebben wij er voor gekozen om geen foto’s meer te delen waar hij met zijn hele gezicht op staat. Waarom we die foto’s nu niet meer delen? Het voelt simpelweg niet (meer) goed! Natuurlijk is het soms wel heel verleidelijk om toch een foto te delen als hij er met een stralende lach op staat, maar toch kiezen wij er voor om dit (voorlopig) niet online te zetten.

Inmiddels is hij 1,5 jaar en ontwikkelt hij langzaam aan zijn eigen persoonlijkheid. Door hem niet met zijn gezicht online te zetten voelt het alsof ik hem toch nog een beetje kan beschermen tegen de grote boze mensenwereld. Het feit blijft dat je geen invloed hebt in wie je posts bekijkt en wat er gebeurd met alle foto’s die online worden gezet, dat maakt het soms best eng.

Anderzijds is de vraag natuurlijk in hoeverre je je kinderen nog kan “beschermen” tegen social media. Immers is een foto delen via whatsapp ook echt niet zo veilig als we denken.

Voor nu maken wij deze keuze, maar het kan zomaar zijn dat wij er over een aantal maanden weer anders over denken. Voor nu gaan we af op ons gevoel en dat is naar mijn inziens waar het ouderschap om draait. Doen waar jij je goed bij voelt als ouder voor je kind!

Betekent dat dat ik het afkeur om foto’s te delen van je kind? Absoluut niet! Ik snap het volkomen en stiekem vind ik het ook onwijs leuk om al die vrolijke snoetjes op Instagram voorbij te zien komen! Wel vraag ik me soms af of ouders bewust zijn van wat ze allemaal online zetten van hun kinderen. Zolang je je bewust bent van wat je plaatst over/van je kind is er denk ik geen goed of fout.

Hoe sta jij hier tegenover? Waarom deel jij wel/geen foto’s van je kind(eren) op je social media accounts? Laat het ons weten in de reacties. ?

Hi, ik ben Daphne (29), trotse moeder van Gijs (2) en getrouwd met de leukste man die ik mij maar kan wensen. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn leven als moeder van een ontzettend lieve en soms wat eigenwijze peuter, deel ik leuke DIY’s, geef ik je af en toe een kijkje in mijn keuken en neem ik je mee in onderwerpen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop of dingen waarvan ik vind dat ze bespreekbaar gemaakt moeten worden. Vind je het leuk om meer van mij en mijn gezin te zien? Volg me dan op instagram via @huisjeboompjegijsje

Comments: 1

Post a Comment