a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

MIND: Ode aan de vaders


Vandaag is het vaderdag, een dag waarop de vaders in het zonnetje gezet worden. Vandaag in onze quote zei ik het al. Vader worden is een gunst en vader zijn een hele kunst. Niets is minder waar. Elke man kan een vader worden maar niet elke man kan een vader zijn. Ik ben ontzettend dankbaar voor de vaders in mijn leven. Mijn biologische vader en mijn stiefvader.

Je moet het maar kunnen, je ontmoet een leuke vrouw in je twenties en dan blijkt dat ze al een klein meisje rond heeft lopen. Een meisje die je met open armen ontvangt en opvoedt alsof het je eigen dochter is. Dat is mijn verhaal. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik heel klein was en ik ben dus opgegroeid met een ‘stiefvader’ en een ‘echte’ vader.
Beide mannen zie ik ook gewoon als mijn vader. Ik zei ook altijd, ik heb twee vaders en ik noem ze allebei papa. Vaak is het nog weleens verwarrend als ik het over mijn vader heb dan is het altijd even wie bedoel je nou? Frank of Rob?

Wat dat betreft was het voor mij niet meer dan normaal en alles kon ook gewoon. Op mijn verjaardag was iedereen er, mijn moeders familie, mijn vaders familie en de familie van mijn ‘stief’vader. Het is zo fijn als dat kan.

Helaas is het bij mijn oudste zoon iets anders. Zijn vader is er niet op de manier hoe ik het graag had gezien, al vanaf zijn geboorte niet.  Zo zeg ik het maar even zonder lelijke dingen te zeggen . Daarentegen ben ik met de meest geweldige man getrouwd die net als mijn ‘stiefvader’ zijn hart heeft opengesteld en Sem opvoedt alsof het zijn eigen kind is. Geen onderscheid tussen zijn ‘eigen’ kinderen en Sem. Hij is degene die ‘s avonds naast Sem zit voor zijn huiswerk, die veel meer geduld heeft dan dat ik dat heb. Ik ben zo ontzettend blij dat Sem toch een vader heeft die er wel altijd is en zal zijn.

Daarom deze ode aan de vaders die er voor kiezen ook echt een vader te zijn.

BEDANKT voor de liefde en de geborgenheid die jullie geven.
BEDANKT voor de momenten dat je een superheld bent voor je zoon en je verkleed in een prinsessenjurk om te spelen met je dochter.
BEDANKT voor het vasthouden van de hand van je vrouw tijdens de bevalling of het vasthouden van haar hand in momenten van angst.
BEDANKT voor het zingen en spelen met je kinderen.
BEDANKT voor de momenten dat het even niet makkelijk was. Dat je zoon/dochter keuzes maakt waar je misschien niet achter staat of die keren dat je een grote mond krijgt.
BEDANKT voor je engelengeduld op de momenten dat je puber niet doet wat het zou moeten doen.
BEDANKT voor het langs de lijn staan bij de wedstrijden van je kinderen.
BEDANKT voor het ophalen van je dochter midden in de nacht.
BEDANKT voor het beschermen van je gezin.
BEDANKT voor het geduld met je vrouw en dochter(s).

Maar bovenal BEDANKT dat je er voor hebt gekozen een vader te zijn!!!!!

 

 

Post a Comment