a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

MIND: Ohh, dan ben je gelijk klaar!

Als tweelingmoeder heb je best veel bekijks. Het blijft toch een soort van bijzonder, al vind ik dat dus niet meer echt omdat ik niet anders gewend ben. Zo krijg je dus ook regelmatig de ongezouten meningen, vooroordelen en vragen te horen van je medemens, ergens, random in de supermarkt ofzo. Lees gauw verder wat ik vaak te  horen krijg!

Het begint vaak met de vraag; “is het een tweeling?” ik denk dan van alles. maar als je even logisch nadenkt kan er geen leeftijdsverschil van 3 maanden (of wat mensen ook denken) tussen zitten.. DAT KAN NIET mensen! Of wat ik ook wel eens zeg “nee, eigenlijk een drieling maar we hebben de lelijkste thuis gelaten”

Als ik dan uiteindelijk maar vertel dat het een jongen en meisje is omdat Juna, die overduidelijk een roze jasje draagt, al voor een jongetje is aangezien, krijg ik gelijk de reactie “oh, nou dan ben je gelijk klaar meid” weer sta ik een beetje beduusd want ja uhm .. dat weet ik eigenlijk nog helemaal niet en waarom blijven mensen dit toch zeggen, wij bepalen dit zelf wel.

En echt, ik krijg dit nog steeds een aantal keer per week te horen. Vaak gaat dit gepaard met het fenomeen “het is zeker wel druk” tja.. erg rustig kan ik mijn leven niet noemen, wel erg gezellig.

De winnaar van de vragen/opmerkingen is toch wel deze “zeker via IVF?” ja, dit is echt waar en nee, dit heb ik niet 1x gehoord maar meerdere malen. Mensen die ik helemaal niet ken, de random supermarkt mensen, die vragen dit echt SERIEUS?!?! Wauw.. ik sta hier nog van te kijken. Zij hebben geen idee hoe kwetsend dit kan zijn als je inderdaad zo’n zwaar traject hebt bewandeld of in mijn geval juist helemaal niet. Want hoezo zeker via  IVF? Tweelingen worden ook op de natuurlijke manier verwekt.

 Nog een aantal vragen die ik vaak te horen krijg:

  • Slapen ze een beetje goed?
  • Als de een huilt, huilt de ander zeker mee
  • 2 voor de prijs van 1
  • Of ik een natuurlijke bevalling heb gehad (YEP, weer zo’n vraag… WHY?)

En ik weet heus wel dat ik niet de enige ben die dit of andere “leuke” vragen krijgt van random supermarkt bezoekers, Kruidvat medewerkers of de serveerster bij je favo lunchtent.

Dus krijgen jullie ook wel eens zulke vragen? Zo ja.. wat is de gekste vraag / opmerking die jij wel eens gehad hebt? (ook voor de niet tweelingouders)

Hi! Ik ben Patty, 31 jaar en moeder van een tweeling (2,5jr) samenwonend in een koophuis in Zoetermeer. 3 dagen per week werk ik als tandartsassistente en de andere dagen zorg ik dat het thuis gezellig is. Ik fotografeer graag en in mijn blogs zal ik jullie meenemen in mijn alledaagse chaos en dillema’s.

Comments: 3

Post a Comment