a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

MIND: Stop eens met die moedermaffia

De moedermaffia, het is een term geworden die we bijna wekelijks voorbij zien komen. Is het niet Katja Schuurman die met haar baby op de buik op de fiets zit dan is het wel om David Beckham zijn dochter een kus op de mond geeft. Ook deze week ging de moedermaffia los toen Danielle, een moeder van vijf kinderen, voor misschien wel honderd dagen, het Big Brother huis in stapte en de woorden sprak “nu is het tijd voor mij”. En ik wil er ook wat over kwijt. Lees je mee?

Ik was nieuwsgierig geworden naar de nieuwe Big Brother, en wilde wel eens weten wie er allemaal het huis in stapten. Ook Danielle heb ik het huis in zien gaan en heb ik horen zeggen dat ze tijd voor zichzelf wilde en er daarom voor koos om het Big Brother avontuur aan te gaan. Het enige wat ik dacht was “good for you”! Alleen dachten blijkbaar heel veel mensen (en dan voornamelijk vrouwen) er anders over.

De volgende dag ging het op sociale media helemaal los. “Dan had je maar geen kinderen moeten nemen”, “tijd voor jezelf? Waarom heb je dan kinderen op de wereld gezet?”, “Lekkere moeder ben je als je je kinderen vrijwillig voor 100 dagen achterlaat”. En dit zijn maar een paar van de, ik weet niet hoeveel, neerbuigende uitspraken die ik voorbij heb zien komen.

Ik snap het niet. Oprecht, ik snap het niet. Ben je dan direct een slechte moeder als je ook iets voor jezelf wilt doen? Nu kiest zij ervoor om voor misschien 100 dagen in het Big Brother huis te zitten, maar krijgt iemand anders dan de maffia ook over zich heen als ze 3 weken alleen, zonder gezin, op vakantie wilt om zichzelf op te laden? Ben je, omdat je moeder bent geworden, geen eigen individu meer die ook regie over haar eigen leven mag nemen? Moeder ben je, en zal je altijd zijn. Je staat 24/7 in de paraatheid vanaf het moment dat ze worden geboren. Is het dan zo vreselijk erg om ze van die 18 jaar (en langer) dat je ze onder de vleugels hebt 3 maanden “achter te laten”?

En daarnaast, ze laat haar kinderen helemaal niet achter. Iedereen op sociale media noemt het zo. Maar haar man, die kan net zo goed voor de kinderen zorgen. Haar man, de vader van de kinderen, is geen oppas! Nee, hij is VADER! Een vader kan net zo goed zorgen als de moeder. Zo heb ik ooit wel eens een discussie gevolgd die ging over een moeder die de kost verdiende en fulltime werkte en de vader ervoor koos om thuis te zijn bij de kids. Termen als “past de vader dan op” en “Wat zielig voor die man”. Waarom?? Waarom zou een vader minder voor de kinderen kunnen zorgen als de moeder. Ik snap er geen snars van.

Nu ben ik ontzettend benieuwd, hoe denken jullie hierover? Zijn jullie het met de “moedermaffia” eens, of denk je erover zoals ik dat doe? Zoveel ideeën, zoveel meningen. Ze mogen er allemaal zijn. Laat het hieronder achter in de reacties.

Ik ben Isabelle, geboren in 1985 en ben mede-eigenaresse van Boost your Health en Boost your Kids en daarnaast partime werkzaam bij een autoverhuurbedrijf. Na heel lang nadenken heb ik in februari 2019 de knoop doorgehakt; ik wil een kindje! Er is alleen 1 probleem, ik ben namelijk al 8 jaar single. Via blogs op Boost your Kids neem ik jullie mee in het hele proces naar het uiteindelijk ontvangen van het gouden zaad. Als mommy to be hoop ik jullie te inspireren met mijn verhaal en leuke blogs.

Post a Comment