a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

MIND: Waar gaat het heen met de wereld?

Vorige week de vreselijke aanslag in Nieuw-Zeeland en nu gisteren de gebeurtenissen in Utrecht. Wat is er mis met deze verziekte wereld? Af en toe vraag ik mezelf weleens af: Wat doe  ik mijn kinderen aan? Waarom heb ik er voor gekozen om ze in zo’n zieke wereld op te laten groeien?

Waarom kunnen mensen elkaar niet gewoon liefhebben en iedereen laten leven zoals hij/zij dat wil.
Je wilt je kinderen tegen alles beschermen. Het liefst zou ik ze alle drie in een doosje stoppen en altijd bij me houden.
Wat als jij het bent die op een verkeerd moment op de verkeerde plek is of een van je kinderen die uit school komt en in die tram zit, of jouw zoon die in de moskee aan het bidden is?

Waarom is het onmogelijk om naast elkaar te leven en iedereen zijn eigen keuzes te laten maken zonder consequenties, zonder haat en zonder wraak. Net nu iedereen dacht dat de rust wellicht een beetje was terug gekeerd na alle verschrikkelijk gebeurtenissen gebeurde vorige week de verschrikkelijke aanslag in Nieuw- Zeeland en worden we opgeschrikt door de gebeurtenissen in Utrecht. Hoe moeten we dit uitleggen aan onze kinderen? Vertel je dit überhaupt aan je kinderen?

Het is een onderwerp waar je de kinderen tegen wilt beschermen,  je wilt ze eigenlijk laten geloven dat ze in een normale wereld leven. Een wereld waarin iedereen van elkaar houdt en iedereen gelijk is. Helaas is dat niet zo.
Ik vraag me dan ook af wat nu de beste manier is om hier als ouder mee om te gaan.

De oudste is vijftien en uiteraard krijgt hij alles mee.  Onze dochter van 10 wist nog van niets toen ik thuis kwam. Moet ik het haar vertellen en haar laten weten dat ze opgroeit in een zieke wereld?
Je wilt niet dat je kinderen leven in angst. Daarom koos ik ervoor het haar luchtiger te vertellen. De jongste heeft nog geen enkel benul en de onschuld die hij heeft is het enige wat mij nog enigszins gerust stelt. En waar ik van geniet, zonder zorgen heerlijk spelen, lachen en dansen. Geen besef van de harde wereld.

Wat zou het mooi zijn als wij als ouders/volwassenen de wereld meer zouden zien vanuit de ogen van onze kinderen. Kinderen zien geen verschillen. Voor kinderen is iedereen in eerste instantie gelijk en ze hebben geen besef van verschillen. Laten we die onschuld koesteren en bewaken.

Ik hoop dat de wereld voor onze kinderen een mooiere en betere plek wordt dat hetgeen wat het nu is. Het kan zo mooi zijn zolang liefde de hoofdrol speelt en de kinderen onschuldig blijven. Wil je hierover praten of je verhaal kwijt? Stuur dan een mailtje naar info@boostyourkids.nl

Post a Comment