a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

MIND: Wil ik mijn kindje Genderneutraal opvoeden?

De afgelopen maanden sta ik steeds meer stil bij het moederschap en wat mij in de toekomst te wachten gaat staan. Ik stel mezelf veel vragen, en een belangrijke vraag die ik mezelf onder andere stelde was “hoe wil ik mijn kind opvoeden”. Deze vraag stelde ik mezelf naar aanleiding van de vele mediaberichten vorig jaar over genderneutrale opvoeding en je kind zelf laten bepalen wat het wilt zijn, een mooie gedachte, maar hoe denk ik hierover? Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder.

Ondanks dat wij in 2020 leven zie ik nog steeds veel ouders die hun kind niet accepteren als ze homo, lesbisch of een andere geaardheid zouden zijn. Toevallig zag ik laatst op sociale media nog een post uit Amerika voorbij komen van een vader die op een pride parade knuffels uitdeelde aan jongeren die deze niet van hun ouders kregen omdat ze bij de LGBT+ horen. Pijnlijk, bizar en zo niet van deze tijd. Ik kreeg er een brok van in mijn keel, want ik weet dat mijn kindje zich daar in de toekomst geen zorgen over hoeft te maken. Ik zal van hem / haar houden ongeacht de keuzes die hij / zij zal maken in het leven.

Als we kijken naar genderneutraal opvoeden, dan is dat wel even next level. Natuurlijk vind ik dat een kind zelf mag ontdekken wie hij/zij wilt zijn. Maar ik vind niet dat een kind keuzeloos op de wereld komt. Het wordt tenslotte geboren als meisje of jongen. Ik zal mijn kind dan ook als zodanig grootbrengen.  Dat wilt niet zeggen dat als ik een zoon zou krijgen die met barbies wilt spelen en een prinsessenjurk wilt dragen, dat dat niet mag. Dit wilt overigens ook niet zeggen dat hij dan direct een homo zou zijn, of een transgender. Net zo min dat als ik een dochter krijg die met action man wilt spelen en het liefst op een bouwspeelplaats staat, niet direct lesbisch is of een transgender.

Ik hou niet van hokjes, niet voor mezelf, niet voor mijn toekomstige kindje. Mijn mannelijke collega’s vroegen mij een tijd terug “ben je niet bang dat als je een zoon krijg, het automatisch homo wordt aangezien jij als enige het kind gaat opvoeden en er geen man in zijn leven gaat zijn”. Ik snap hoe ze denken, maar daar ben ik absoluut niet bang voor. Je wordt tenslotte geen homo, je bent het, vanaf je geboorte. Wel denk ik dat ik een dochter beter zal kunnen begrijpen, ik zie mezelf ook echt als een meisjesmoeder. Maar als ik een zoon krijg, dan zal ik mijn uiterste best doen om ook zijn gedachtegangen te kunnen begrijpen.

Wat voorop staat is dat ik mijn kindje met alle liefde zal grootbrengen die ik in mij heb, en als hij besluit thuis te komen met een vrouw, helemaal top. Maar als het een man is, ook helemaal ok. Hetzelfde zal gelden voor mijn dochter. Ik ben blij dat ik er zo over kan denken, mede dankzij de opvoeding die ikzelf genoten heb thuis. Je bent oké zoals je bent, en je zal je nooit anders voor te hoeven doen dan je bent.

Ik ben ontzettend benieuwd hoe jullie hierover denken? Laten jullie je kinderen zijn wie ze willen zijn, laten jullie je zoons / dochters spelen met wat ze willen, dragen wat ze willen of stuur je ze naar het geslacht toe dat ze bij de geboorte hebben gekregen? Laat het hieronder achter in de reacties.

Ik ben Isabelle, geboren in 1985 en ben mede-eigenaresse van Boost your Health en Boost your Kids en daarnaast partime werkzaam bij een autoverhuurbedrijf. Na heel lang nadenken heb ik in februari 2019 de knoop doorgehakt; ik wil een kindje! Er is alleen 1 probleem, ik ben namelijk al 8 jaar single. Via blogs op Boost your Kids neem ik jullie mee in het hele proces naar het uiteindelijk ontvangen van het gouden zaad. Als mommy to be hoop ik jullie te inspireren met mijn verhaal en leuke blogs.

Post a Comment