a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

Muiderslot omgetoverd tot het Kasteel van Sinterklaas

De komende twee weken is Rijksmuseum Muiderslot gesloten vanwege de strenge lockdown. Dat is jammer, maar… er is ook goed nieuws! Sinterklaas mag vanaf 21 november a.s. wel komen logeren op het kasteel. Op 21, 22, 28 en 29 november 2020 staan de deuren van het kasteel van Sinterklaas open tussen 9 en 18 uur. Er is van alles te doen en beleven, op veilige afstand. En extra bijzonder: Sint gaat dit jaar voor het eerst digitaal! Ook op doordeweekse dagen kun je het kasteel komen bezoeken.

Digitale ontmoeting
Traditiegetrouw nodigt Sinterklaas alle kinderen uit in zijn kasteel. Dit jaar houdt hij voor de zekerheid wel afstand. Daarom gaat Sint op zijn oude dag digitaal. Op verschillende schermen in het kasteel kun je de Sint coronaproof ontmoeten. Natuurlijk is er binnen en buiten ook weer van alles te doen en te beleven. Alles op veilige afstand natuurlijk.

Activiteiten
De pakjes moeten ingepakt, de gedichten geschreven en overal klinkt vrolijke Sinterklaasmuziek. Het is een drukte van belang op het kasteel zo vlak voor pakjesavond. Overal in het kasteel zijn de sporen van Sinterklaas en zijn pieten te vinden. Zo kun je zijn slaapkamer zien én de pakjeskamer bezoeken. Ondertussen staat de schimmel op het slotplein en oefenen de circuspieten hun kunsten buiten op het terrein. Natuurlijk kunnen kinderen ook hun eigen pietenvaardigheden oefenen, mee swingen met de Sinterklaasliedjes, een mooie tekening voor Sint maken, helpen met gedichten schrijven en pepernoten bakken. Dat wil je niet missen! 

Sinterklaas in de ridderzaal

Knutsel thuis je eigen schoen
De voorpret kan thuis al beginnen! Download via muiderslot.nl/agenda jouw schoen-bouwplaat en kleur, plak, verf, borduur of kras er thuis op los. Stuur het kunstwerk voor 18 november a.s. naar het Muiderslot (Herengracht 1 in Muiden). Dan staat het schoentje vol lekkers klaar tijdens de Sint weekenden.

Bezoek op doordeweekse dagen
Vanaf dinsdag 24 november 2020 kunnen kinderen op doordeweekse dagen én op 5 en 6 december 2020 de logeerkamer van Sint en de pakjeskamer komen bekijken. Ook kunnen zij hun Pieten vaardigheden oefenen met diverse spelletjes.

Kaartverkoop & openingstijden
Let op! Het dragen van een mondkapje in het kasteel is verplicht voor alle bezoekers vanaf 13 jaar. Kaartjes met een starttijd moeten vooraf gereserveerd worden via www.muiderslot.nl. Er zijn geen kaarten te koop aan de kassa! Je bezoek start tijdens het gekozen tijdsblok, daarna mag je blijven tot sluitingstijd. Op 21, 22, 28 en 29 november is het Muiderslot open van 9.00 tot 18.00 uur. Tijdens deze weekenden geldt een toeslag van 2,50 euro op de reguliere entreeprijs. Op alle andere dagen geldt geen toeslag en is het Muiderslot geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Ook op deze dagen is vooraf online reserveren verplicht (vanwege corona).

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Post a Comment