a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

[PERSONAL] MIND: Ik was een tienermoeder

Het is best lastig om iets te schrijven over een onderwerp waar toch bepaalde meningen over gevormd worden. Ik was een tienermoeder. Op mijn achttiende raakte ik ongepland zwanger. Je denkt altijd dat zal mij toch niet gebeuren. Maar als je dan achttien bent en er erachter komt dat je zwanger bent staat je hele leven op z’n kop.

Hoe nu verder? Hoe vertel ik dit mijn ouders? Ik zat nog op school en ondanks dat ik geen 16 was veranderd er toch een hoop in je leven.

Voor mij was het gelijk duidelijk dat dit kleine levende wezen in mijn buik het mooiste was wat me ooit kon overkomen. Ik ging er vol voor!!! Dit kindje zal alles krijgen wat zijn/haar hartje begeerd. Gelukkig waren mijn ouders het hier ook mee eens. Uiteraard erg geschrokken maar ook voor hen was de kleine hartstikke welkom. 

Tijdens de eerste echo die ik had om vast te stellen hoe ver ik was bleek dat ik al 17 weken zwanger was. Hoe dan? Ik had gewoon gemenstrueerd de afgelopen maanden. WoW wat een schrik, ik was al bijna op de helft. Ondanks dat mijn toenmalige vriend aangaf dat hij er niks mee te maken wilden hebben heb ik mijn zwangerschap niet als vervelend ervaren en heb ik er echt wel van genoten.

Maar hoe moest het nu met school? Ik deed de opleiding Toerisme, omdat ik graag wilden reizen. Dat gaat niet met een baby, tenminste niet alleen en dan met een baby. Wat kon ik dan gaan doen? Ik heb in overleg met school gekozen voor een sprintopleiding mbo niveau 4 voor directiesecretaresse. Dit betekende dat ik na mijn bevalling mocht starten met een nieuwe opleiding en ik binnen 1 jaar mijn mbo niveau 4 diploma kon halen

Op 11 augustus 2003 werd mijn kleine jongen Sem geboren. De mooiste en de makkelijkste baby die je je maar kan wensen. Twee weken na mijn bevalling moest ik alweer naar school. Dit was ontzettend zwaar maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb. Ik heb mijn opleiding af kunnen maken voordat Sem 1 werd. Gelijk na het behalen van mijn diploma vond ik een baan en niet lang daarna een huisje voor ons twee. 

Er ontstaat altijd een bepaald beeld van tienermoeders terwijl het ook echt anders kan. Ik had alles prima op een rijtje ondanks dat ik net 19 was is mijn kleine man is nooit iets te kort gekomen.

Inmiddels is deze kleine jongen een heerlijk puber van 15. Gaat hij uit en heeft hij het altijd te druk voor zijn moeder. 

Maar ondanks dat is hij de meest lieve, zorgzame en attente jongen die er is. We genieten volop van de momenten samen en hij is de beste grote broer die zijn broertje(3) en zusje (10) zich maar kunnen wensen. 

En hoe tof is het voor hem dat zijn moeder pas 34 is. Was jij ook jong moeder of misschien juist ouder. Wil je je verhaal me ons delen? Stuur dan een mailtje naar info@boostyourkids.nl

Post a Comment