a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

PERSOONLIJK: Ik kreeg niet 1 baby, maar 2!

In december 2016 stopte ik met het slikken van de pil. Na verhalen dat het wel langer dan een jaar kan duren, had ik mij min of meer daar een beetje op ingesteld. Maar niets was minder waar, na 6 weken had ik een positieve zwangerschapstest! Oh my god, zo snel!!

De eerste echo

Wij hadden net ons eerste koophuis gekocht wat nogal een bouwval was, en dus veel aan moest gebeuren. De eerste echo viel in dezelfde week als die van het krijgen van de sleutel van het huis. Toch met redelijk klamme handjes stapte wij de verloskundige praktijk binnen. Tweelingen komen voor in mijn familie, mijn opa is een twee-eiige tweeling en het schijnt dat dit een generatie overslaat. Van te voren hebben we hier ook wel grapjes over gemaakt. “oh echt iets voor ons” “ja, of het zijn er 2”

We liepen het kamertje binnen waar ik direct plaatst mocht nemen op de bank. Broek uit, klodder gel op mn buik en daar was het eerste beeld. “oo zei mijn partner, het zijn er 2 hè?” ik zag nog niks want meneer de verloskundige was het beeld nog aan het scherpstellen. “ja, het zijn er 2” “prachtig, gefeliciteerd!” o gosh, dus toch! Een tweeling! Tranen van geluk liepen over mijn wangen.

Gender reveal party

Langzaam maar zeker drong het tot ons door, we krijgen niet 1 kindje maar twee. Hoe bijzonder?! Doordat we veel aan het huis moesten doen was dit ons eerste prioriteit, daarna kwam al het babyshoppen wel. Maar ik was allang van alles aan het uitzoeken en pinterest aan het afstruinen voor leuke ideeën voor het kamertje. Ik tikte de 16 weken aan en begon al een aardig buikje te krijgen. Deze week hebben wij de geslachtsecho. Omdat er in ons huis nog geen party mogelijk was, hielden wij de gender party bij mijn ouders thuis. Er stonden twee grote dozen op tafel met baby A en baby B. Nu nog wachten tot iedereen er is en dan kunnen die dozen open, want man, wat was ik zenuwachtig! En of het mij uitmaakte of ik jongens, meisjes of een jongen en meisje kreeg, nee dat interesseerde mij eigenlijk niet zo heel veel. Ik hoopte wel op een jongen en meisje.

Iedereen was er dus we konden beginnen! Tegelijkertijd opende wij de dozen, roze en blauwe ballonnen vlogen om onze oren en hoe blij was iedereen en wij!!! Nu kan ik ècht beginnen met shoppen!

Zwangerschapskwaaltjes

Mijn zwangerschap verloopt redelijk. Maar als elke preggo heb ik natuurlijk ook last van een kwaaltje. Zwanger zijn midden in de zomer was niet erg prettig. Ik denk serieus dat ik 10kg vocht vasthield, mijn voeten, benen, handen, alles was opgezet. Mijn slippers en ik waren best friends. Normale schoenen dragen ging ècht niet! Ook moest ik elke dag prikken voor suikerziekte. Op de bank hangen was zo’n beetje het enige wat comfi was. 20 series op Netflix en 100 bakken druiven verder (ja dit was mijn cravings, met nog 10 andere dingen, OEPS!) besloot ik toch de laatste weken niet meer zo veel op de bank te hangen en nog wat te ondernemen in hoe verre dit nog kon want die buik is aardig aanwezig nu.

Verlof

Gelukkig mag je als je in verwachting bent van een tweeling eerder met verlof, 10 weken ipv 6 weken van te voren. En geloof me, daar ben je echt aan toe! Nog even de laatste puntjes op de “i” in de babykamer (ze slapen op dezelfde kamer) de laatste spulletjes kopen, lunchen met een vriendin en dan toch weer op die bank hangen.

Ik ging al om de 2 a 3 weken naar de gynaecoloog maar dit werd in mijn laatste weken elke week of soms 2x per week. Vanaf 35 weken zei ik wel steeds dat ik het erg zwaar had.. en eigenlijk amper de deur uit ging omdat het gewoon niet ging. Elke week stuurde meneer de gynaecoloog mij weer naar huis, tot grote ergernis van mij! (ja ik snap het, je kindjes groeien het beste in je buik en ja als dit het enige was) Ik nam het ook voor lief, dan maar nog een zak popcorn en Netflixen. Met 38 weken was ik echt zo aan het einde van mijn latijn en mocht ik terug komen aan het eind van de week, ze gingen mij inleiden. (38+4)

Hi! Ik ben Patty, 31 jaar en moeder van een tweeling (2,5jr) samenwonend in een koophuis in Zoetermeer. 3 dagen per week werk ik als tandartsassistente en de andere dagen zorg ik dat het thuis gezellig is. Ik fotografeer graag en in mijn blogs zal ik jullie meenemen in mijn alledaagse chaos en dillema’s.

Comments: 3

Post a Comment