a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

PERSOONLIJK: In strijd met de (zwangerschaps)kilo’s

Al van kinds af aan ben ik nooit de slankste geweest in tegenstelling tot mijn zusje. Ik kon niet eten wat ik wilde, altijd bewust en onbewust ermee bezig. Ieder pondje ging door het mondje. In mijn basisschool jaren was mijn moeder wel degene die er voor zorgde dat ik gezond at, en dat deed ik ook. Ik hou wel heel erg van eten en dat was ook het struikelblok. Ik kon geen 1 toastje met brie eten als we op visite waren, ik at er wel 5. Gewoon gezelligheid en lekker. Lees gauw verder en lees Patty haar persoonlijke verhaal!

Toen ik op de middelbare school kwam heb ik mij de eerste 2 jaar er ook niet zo druk over gemaakt. En het viel ook wel mee, maar in vergelijking met al die slanke meiden werd ik toch wel heel erg onzeker.

Op m’n 16e heb ik een poging gedaan met Weight Watchers, samen met een toenmalig buurmeisje ging ik erbij sporten en al snel gingen de kilo’s eraf. Maar ja, je bent 16 en je zit volop in je puberteit. Elk weekend naar de discotheek met de nodige wijntjes en late night snacks helpen daar natuurlijk ook niet bij. Dus ging het al weer snel de andere kant op.

Op m’n 21e ging ik op mijzelf wonen en ik was nog steeds lang leve de lol en elk weekend stappen met de meiden. En ergens zit het altijd in je achterhoofd, die kilo’s moeten er een keer af. Maar wel wanneer ik er aan toe ben. Op m’n 23e verhuisde ik naar een ander appartementje en heb toen na een jaar besloten oké, dit wil ik niet meer en heb toen nog een keer Weight Watchers gedaan en dit keer met resultaat, -18kg!!! Dit voelde geweldig, ik zag er goed uit en ik wilde niet meer anders! Ik had mij ook echt voorgenomen nooit meer zoveel aan te komen.

Net voor mijn 28e verjaardag bleef mijn menstruatie uit. Ik had altijd een vrij normale cyclus dus dit was best wel ongewoon. Ik was wel gestopt met de pil maar dit was pas na mijn vorige menstruatie, dit kon toch niet zo snel gaan dacht ik. Na 3 mislukte zwangerschapstesten dacht ik, ach joh ik word vast van de week ongesteld.. Maar ook dit was niet het geval. Toch nog maar een test gedaan na mijn verjaardag en ja deze was positief, ik was gewoon zo snel zwanger!!

Met de dag zag ik die buik groeien en ik dacht echt, dit is toch niet normaal. Dat ik wat aanleg heb om wat dikker te worden dat weet en dit was ook wel een beetje m’n angst tijdens de eerste weken. Na de eerste echo werd wel duidelijk waarom ik al best een buikje had want ik was in verwachting van een tweeling! In totaal kwam ik 28kg aan in mijn zwangerschap. WOW!

Die kilo’s moeten er natuurlijk ook weer af. Na de zwangerschap was ik slechts 12 kg kwijt maar de andere 16 kg moesten nog. Door een niet zo geweldige start en de nodige stress in de eerste maanden ging ik alleen maar eten. Emotie eter, dat ben ik wel. Pas na een jaar had ik enige motivatie om daar verandering in te brengen en kwam via een oud schoolgenoot op een dieet. Sapjes, pilletjes, detoxweek en een eigen schema maken. Ik viel amper af, en het was rete duur. Doordat ik geen goede coaching had, liep het een beetje
mis. Ik denk ook achteraf dat ik er toen nog mentaal niet klaar voor was. En ik liet het weer een beetje op z’n beloop. Tot afgelopen zomer. De knop moest om! Drastisch! Ik was het zo mega zat. Weer via via kwam ik bij een lifestyle changing concept.

De zogenoemde gezondheidsreset. Met de nodige supplementen en een goede coach ging ik op weg. De eerste weken geen koolhydraten, suikers en vetten. Na 3 weken weer wat vetten toevoegen en daarna weer langzaam wat suikers en af en toe koolhydraten is het mij gelukt die 16kg eraf te krijgen. En ook nu denk ik weer; die kilo’s komen er nooit meer aan!! Tot op heden, 6 maanden later nu, gaat het nog steeds super goed.

Ik heb veel meer energie en zit 100x lekkerder in mijn vel!

Hi! Ik ben Patty, 31 jaar en moeder van een tweeling (2,5jr) samenwonend in een koophuis in Zoetermeer. 3 dagen per week werk ik als tandartsassistente en de andere dagen zorg ik dat het thuis gezellig is. Ik fotografeer graag en in mijn blogs zal ik jullie meenemen in mijn alledaagse chaos en dillema’s.

Comments: 1

Post a Comment