a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

PERSOONLIJK: Ons ICSI traject laat lang op zich wachten

Inmiddels weten we ruim 7 maanden dat de weg naar een tweede kindje voor ons ligt bij het ICSI-traject. Voordat je überhaupt tot dit punt komt gaan er heel wat onderzoeken aan vooraf. Begin april kregen wij de definitieve go om te gaan starten met dit traject, maar helaas daar was Corona en alle fertiliteitsbehandelingen werden stilgelegd voor onbepaalde tijd. 

In juni kregen we eindelijk het bericht dat ons traject weer zou worden opgepakt. We zijn doorverwezen voor de prikinstructie en zouden hier binnen een maand voor uitgenodigd worden, na deze prikinstructie mogen we gaan starten met de eerste ronde hormonen, de punctie en hopelijk een terugplaatsing. Helaas kregen we ook hier weer een tegenvaller. De wachtlijst is flink gegroeid vanwege de lange stop en de verwachting is dat we nu pas over 3 maanden mogen starten. 

Al 7 maanden houden we volop rekening met dit traject en zetten we veel dingen opzij. We plannen niks op de langere termijn, want wat als het ziekenhuis belt en we mogen starten.. Bij het horen van de wachttijd van nog eens 3 maanden waren we intens verdrietig. ICSI is geen garantie, maar nu voelt elke maand als een verloren maand en ik kan je vertellen dat deze wens met de maand, misschien zelfs wel met de dag groter wordt en jammer genoeg lijken veel mensen dit niet te snappen. We worden overspoelt met goed bedoelde opmerkingen als “gelukkig hebben jullie al een gezond kind”, “ach veel leeftijdsverschil is ook leuk hoor!” en ga zo nog maar even door. Natuurlijk heeft iedereen de beste intenties, maar heel hard gezegd kan je soms beter niets zeggen. We hoeven geen verzachtende woorden, geen uitleg of dat iemand het probeert goed te praten. Soms wil je gewoon horen dat het k*t is en dat je er best verdrietig om mag zijn. Niks meer en niks minder. 

Voor nu hebben we besloten niet meer alles om ons traject heen te plannen. We maken onze eigen plannen, gaan binnenkort lekker op vakantie en hopen natuurlijk ondertussen dat de drie maanden voorbij vliegen. 

Hi, ik ben Daphne (29), trotse moeder van Gijs (2) en getrouwd met de leukste man die ik mij maar kan wensen. In mijn blogs neem ik je graag mee in mijn leven als moeder van een ontzettend lieve en soms wat eigenwijze peuter, deel ik leuke DIY’s, geef ik je af en toe een kijkje in mijn keuken en neem ik je mee in onderwerpen waar ik in het dagelijks leven tegenaan loop of dingen waarvan ik vind dat ze bespreekbaar gemaakt moeten worden. Vind je het leuk om meer van mij en mijn gezin te zien? Volg me dan op instagram via @huisjeboompjegijsje

Post a Comment