a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

RECEPT: Appelchips uit de oven

Van mijn tante kreeg ik een tas vol biologische appels. Die krijg ik niet in een paar dagen op en dat is wel nodig, want deze appels blijven lang niet zo lang goed als ‘normale’ appels. Ik bedacht dat ik er wel appelchips van kon maken. Ideaal, want ik vind het soms best lastig om eens een ander tussendoortje te bedenken wat lekker én gezond is en zo kon ik gelijk weer een rijtje appels opmaken.

Benodigdheden

  • een oven 😉
  • 2 á 3 appels (afhankelijk van de grootte van de oven)
  • kaneel
  • citroensap
  • appelboor
  • mandoline/kaasschaaf/scherp mes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 100 ℃.

Je hoeft de appels niet te schillen. Alleen het klokhuis eruit halen is voldoende. Dit gaat het makkelijkst met een appelboor, maar je kunt de appels natuurlijk ook in partjes snijden en dan het klokhuis verwijderen.

Vervolgens schaaf of snijd je dunne plakjes van circa 2 mm dik. Met een mandoline gaat dit razendsnel, maar ik heb die niet en dus deed ik het met een scherp mes.

Doe de appelschijfjes in een schaal, druppel er wat citroensap overheen en ten slotte wat kaneel naar smaak.

Let op: gebruik je citroensap uit een flesje, wees dan voorzichtig. Dit is geconcentreerd en zuurder dan verse citroensap.

Meng alles goed door elkaar en verdeel ze op de bakplaat. Zorg ervoor dat ze niet teveel over elkaar heen liggen, anders worden ze niet krokant.

Schuif de bakplaat de oven in voor ongeveer 2,5 uur. Op de helft van de tijd alle schijfjes een keer draaien is voldoende.

Houdt de oven in de gaten, want de ene oven is de andere niet en het zou jammer zijn als ze verbranden.

Zijn de appelschijfjes na 2,5 nog niet krokant, laat ze dan buiten de oven afkoelen. Ze zullen dan nog wat krokanter worden.

Eet smakelijk!

Heb je dit heerlijke recept ook uitgeprobeerd? Tag @boostyourkids dan op Instagram of Facebook. Vinden wij leuk!

Comments: 1

Post a Comment