a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

RECEPT: Couscoussalade met gehaktovaaltjes (köfte)

Deze heerlijke couscoussalade is mijn eigen all-time favourite. Ik kan deze salade elke dag eten. Als er wat over is dan wordt er bijna altijd gevochten over wie het volgende dag mee mag nemen naar werk of school. Tegenwoordig maak ik de salade ook vaak speciaal om mee te nemen naar werk en school. Het is namelijk een super simpel recept.

Deze salade is heerlijk in de zomer bij de barbecue maar kan eigenlijk altijd wel omdat hij gewoon ontzettend lekker is en zo op tafel staat. We beginnen eerst met de couscoussalade.

Wat heb je nodig?

  • Couscous (ik doe dit eigenlijk altijd op gevoel)
  • Rode paprika
  • Gele paprika
  • Oranje paprika
  • Komkommer
  • 3 bosuitjes
  • bosje koriander
  • Feta (naar smaak)
  • Olijfolie (naar smaak)
  • Zout

Bereidingswijze
Wel de couscous zoals op de verpakking staat met gekookt water. Maak deze goed los met een vork en er geen klonten in ontstaan. Laat de couscous goed afkoelen en maak het daarna nogmaals los.
Snij ondertussen de paprika’s en komkommer in kleine blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
Hak de koriander fijn en snij de feta in blokjes of trek deze een beetje uit elkaar.

Voeg alle groente toe aan de couscous en breng deze op smaak met olijfolie en zout.
Strooi vervolgens de koriander en feta eroverheen en hussel het nog even door.
De couscoussalade is nu klaar en kan even blijven staan, dan trekken de smaken er lekker in.
Wij gaan nu verder met mijn eigen variant op Turkse köfte.

Wat heb je er voor nodig?

  • 500 gr runder/lamsgehakt
  • 1 rode ui
  • handje koriander
  • 1 tl Ras El Hanout
  • 1 tl Pul biber
  • 1 tl Nane (gedroogde munt)
  • 1 ei
  • Peper/zout
  • Paneermeel

Bereidingswijze
Snij de rode uitjes fijn en hak de koriander ook zo fijn mogelijk. Voeg alles toe aan het gehakt en meng dit goed door elkaar. Maak er kleine ovaaltjes van. Ik maak ze vaak in de grillpan of op zo’n plaat dan kan er namelijk een hele hoop tegelijk.

De salade en balletjes serveren ik met een snelle tzatziki. Meng hiervoor de Griekse yoghurt met geraspte komkommer, teentje knoflook en wat zout naar smaak.

Eet Smakelijk!

Gaan jullie dit ook uitproberen? Tag @boostyourkids dan op Instagram. Dat vinden wij leuk!

Comments: 3

  • reply

    Marieke

    8 april 2019

    Dit ziet er superlekker uit zeg! Ga ik ook eens proberen.

    • reply

      Charelle Pieters

      8 april 2019

      Jaaa lekker, doen hoor! Mijn echt favoriet. Liefs

  • reply

    EdwardFlulk

    18 juni 2021

    mexican viagra https://viagrabng.online/# viagra amazon

Post a Comment