a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

RECEPT: Havermoutpizza’s met Griekse yoghurt

De laatste tijd ben ik een soort van verslaafd aan havermout. Ik vind het hartstikke leuk om dit te gebruiken om de lekkerste dingen op tafel te zetten. Het is gezond en voedzaam en hot op het moment. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het als kind nooit gegeten heb. Het had een soort stoffig imago, maar daar is niks meer van over. Havermout is hot en vandaag maken we als ontbijt havermoutpizza’s met Griekse yoghurt en fruit.

Voor de pizza’s:

100 gram havermout
1 rijpe banaan
1 ei
1 theelepel kaneel

Met deze hoeveelheden maak je ongeveer 8 pizza’s.

100 gram Griekse yoghurt
Fruit naar keuze

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden;
  • Klop het ei los en prak de banaan, voeg de havermout en kaneel toe en meng dit goed met elkaar;
  • Ik maak altijd gebruik van een ijsschep om elke pizza dezelfde maat te geven;
  • Plaats bakpapier op een bakplaat en maak met de ijsschep balletjes en duw deze plat op de bakplaat;
  • De pizza’s gaan ongeveer 15 minuten in de oven maar houd het even goed in de gaten, De ene oven gaat sneller dan de andere;
  • Snijd ondertussen het fruit;
  • Haal de pizza’s uit de oven en laat deze even afkoelen, wanneer ze afgekoeld zijn bedek ze met een laagje Griekse yoghurt en met het fruit naar keuze.

De kinderen zullen heerlijk smullen.

Geniet ervan!

Wij vinden het ontzettend leuk als je naar aanleiding van dit artikel ook het recept maakt en dit deelt op social media. Wij zien jullie creaties graag.

Post a Comment