a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

RECEPT: Risotto met kastanjechampignons en venkel

Je kan mij ’s nachts wakker maken voor een goede risotto. Ik ben er echt gek op en eigenlijk vind ik bijna alle soorten heerlijk. Een van mijn favorieten op dit moment is de risotto met venkel en kastanjechampignons.

Wij gaan elk jaar op vakantie naar Italië en ik kijk altijd uit naar de risotto. Ik vind risotto ook een ideaal gerecht voor kinderen. Door de zachte structuur kunnen ze risotto al van kleins af aan mee eten. Hier lusten ze het allemaal en ik probeer vaak een hoop verschillende varianten uit. Je kan er aan toevoegen wat je zelf wilt en lekker vindt.

Heel lang durfde ik het zelf niet aan om risotto te maken door alle spookverhalen die ik erover hoorde of zag bij MasterChef etc. Een paar jaar geleden heb ik het toch eindelijk aangedurfd en maakte ik mijn eerste risotto. En lekker dat ie is!!! Inmiddels heb ik m al zo vaak gemaakt en wil ik het recept graag met jullie delen.

Wat heb je nodig?

  • 2 sjalotjes
  • 1 venkel
  • 1 doosje kastanjechampignons
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 teentje knoflook
  • 300 gram risotto rijst
  • 80 gr parmezaanse kaas
  • 1 el bakboter
  • 1,4 liter groentebouillon (2 blokjes met elk 700 ml water)
  • paar ringetjes bosuitjes

Ik gebruik verder geen room of iets dergelijks. Ik vind m al romig genoeg zonder extra toevoeging.
Aan de slag! Houd er wel rekening mee dat risotto geen snel klaar gerecht is en je er gemiddeld wel 45 minuten mee zoet bent.

Bereidingswijze
Snipper de 2 sjalotjes en snijd je knoflook fijn. Vervolgens gaan we verder met de venkel, verwijder het venkelloof en snijd de venkel in stukjes. Verdeel de kastanjechampignons in vieren en zet dit alles klaar. Zet de pan op het vuur en voeg 1 el bakboter toe. Fruit de sjalotjes en knoflook aan en voeg daarna de venkel, het venkelzaad en de kastanjechampignons toe. Roer dit goed om en zet de pan met de deksel erop op middellaag vuur voor ongeveer 10-15 minuten.

Weeg je risotto rijst nauwkeurig af en maak alvast de bouillon klaar.

Voeg de rijst toe en roer deze goed door. Beetje bij beetje voeg je de bouillon toe. Iedere keer zorg je dat al het vocht weg is voordat je er weer een scheutje aan toevoegt. Dit kan zeker wel een half uur duren ?.

Als de risotto dan eindelijk klaar is voeg je de parmezaanse kaas toe en roer je dit goed door en verdeel je een paar ringetjes bosuitjes over de borden. En voilà klaar!!!

Het ziet er misschien niet super aantrekkelijk uit maar ik verzeker je, het is echt smullen!!

Buon appetito!!

Heb je dit lekker recept uitgeprobeerd? Tag @boostyourkids dan op social media. Dat vinden wij hartstikke leuk.

Comments: 5

Post a Comment