a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

SLAAPCOACHING: Als slapen niet vanzelf gaat

Een slapende baby, ik vond het altijd heerlijk om naar te kijken. Juist omdat dat slapen niet vanzelf ging. Het heeft ons heel veel energie gekost. Want slapen gaat bij veel baby’s niet vanzelf. Van hazenslaapjes overdag, gebroken nachten tot zelfs helemaal niet slapen, ik zie het allemaal voorbijkomen. Lees gauw verder en ontdek wat slaapcoaching voor jullie kan betekenen!

Dat begon toen ik in 2016 zelf moeder werd van mijn zoon Daan. De eerste paar weken ging het goed. Hij werd ’s nachts wakker voor een voeding maar sliep daarna weer lekker verder. Maar toen hij drie maanden was wilde hij ineens niet meer slapen. Overdag ging het nog wel maar ’s avonds en ’s nachts liep ik uren met een huilende baby rond. Als ik in de buurt van zijn bedje kwam begon het al. Ik speurde het hele internet af en heb werkelijk alles geprobeerd om hem weer te laten slapen maar niets hielp. Uiteindelijk legden we hem maar bij ons in bed want dan sliep hij tenminste. En wij ook. Niet echt lekker, maar we kregen in ieder geval een beetje slaap. Na de zoveelste slechte nacht waren we er klaar mee. Iemand raadde ons aan om een slaapcoach in te schakelen. Ik wist niet eens dat dat bestond en ik had al zoveel geld uitgegeven aan dingen die toch niet werkten. Maar we besloten het toch te proberen en dat was de beste keuze die we hadden kunnen maken. Binnen drie nachten sliep Daan weer in zijn eigen bed en drie weken later sliep hij de nachten door en hadden wij onze avonden weer voor onszelf!

Toen mijn dochter in 2019 werd geboren dacht ik dat ik alles wist. Dit zou mij niet nog een keer gebeuren. Maar Fleur weigerde vanaf dag 1 om in haar eigen bedje te slapen. Ik liep dagenlang met haar in een draagdoek en ’s nachts sliep ze bovenop mij. Ze sliep in ieder geval en zo maakte ze haar broer niet wakker. Met heel veel geduld hebben we haar uiteindelijk kunnen leren om zelf in slaap te vallen in haar eigen bedje. Ook om mij heen zag ik veel ouders die met hun handen in het haar zaten. Dit moest toch anders kunnen? Precies op dat moment lanceerde Stephanie Molenaar de eerste Nederlandse opleiding tot slaapcoach en onrustdeskundige en kon ik, na een selectieprocedure, starten met deze opleiding.

Stephanie Molenaar is slaapdeskundige en auteur van diverse boeken over slaap (o.a. Baby in een droomritme). De door haar ontwikkelde droomritmemethode gaat ervan uit dat er verschillende factoren zijn die invloed hebben op het slapen van een kindje (fysieke factoren, voeding, de slaapomgeving etc.). In een consult maak ik, aan de hand van een uitgebreide intake, een analyse van al deze factoren en ga ik samen met ouders op zoek naar de oorzaak van het probleem. Vaak is er onrust (zoals reflux of kno problemen) die eerst opgelost mag worden voordat we aan het slapen kunnen gaan werken. Soms zit de oorzaak in het ritme of omdat het kindje niet geleerd heeft hoe het zelfstandig in slaap kan vallen. Als we de oorzaak kennen, kunnen we het probleem bij de kern aanpakken. Mijn doel is om ouders te leren hoe ze hun kindje zelf kunnen helpen. Leren hoe slapen werkt en begrijpen waarom hun kindje slaap zoals het slaapt (of niet slaapt) zodat ze mij in de toekomst niet meer nodig hebben om hun kindje te helpen. Ik coach jou en jij coacht je kindje. En het belangrijkste uitgangspunt daarbij is dat je je kindje niet hoeft te laten huilen! Het vraagt wat meer tijd en kleinere stapjes maar het kan echt!

In mijn bedrijf “Dreamzz Slaapcoaching” help ik ouders met slecht slapende kindjes van 0 tot 4 jaar om hun nachtrust en ritme weer terug te krijgen. Je hoeft daarvoor niet in de buurt te wonen, ik coach ook op afstand via app, telefoon of Skype. Ik bied verschillende pakketten aan, afhankelijk van jouw wensen en behoeften.
Elk consult is maatwerk, helemaal aangepast aan jouw wensen en jullie gezin. Want alleen als het plan past binnen jullie mogelijkheden, heeft het ook kans van slagen.

Doet jouw kindje alleen hazenslaapjes?

Lukt het niet om een ritme te krijgen?

Zijn de nachten onderbroken?

Wil jouw kindje niet in zijn eigen bed slapen?

Lukt het niet om zelfstandig in slaap te vallen?

Heb je elke avond strijd met je peuter die niet wil slapen?

Of gaat het slapen gewoon nog niet helemaal lekker en heb je vragen?

Mail mij dan op info@dreamzzslaapcoaching.nl. We kunnen dan vrijblijvend even bellen om kennis te maken en te bekijken hoe ik jullie kan helpen.

Comments: 2

Post a Comment