a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

TRAVEL: Op vakantie als single parent, wat zijn de mogelijkheden?

Op vakantie gaan op zich is vaak al een hele onderneming, maar wat als je alleen bent met een kind? Natuurlijk kun je dan een vakantie boeken en op pad gaan, maar het is ook ontzettend leuk om nieuwe mensen te leren kennen die net zoals jij alleenstaand zijn met een kind of kinderen. Gelukkig zijn er op de Nederlandse markt steeds meer reisorganisaties die zich speciaal richten op de doelgroep alleenstaande ouders, en wat ben ik daar, als hopelijk toekomstige single parent blij mee! Maar waar begint je zoektocht dan? Ik ga het jullie hier in dit artikel vertellen.

Ik ben dol op reizen,  Altijd al gedaan! Met mijn avontuurlijke werkachtergrond (als standplaatshostess) waarin ik 3.5 jaar in het buitenland heb mogen werken is het reisvirus zaadje echt geplant. Ieder jaar kijk ik enorm uit naar de vakantie en ben dol op het plannen van leuke uitstapjes en het ontdekken van leuke eettentjes en mooie stranden. Maar er zal toch het een en ander gaan veranderen voor mij in de toekomst. Ik zal namelijk naar hoogste waarschijnlijk vanaf volgend jaar rekening “moeten” gaan houden met een kleintje.

Maar het reizen, dat wil ik sowieso blijven doen, ook al zal ik alleenstaand zijn! Als zal het reizen met een kindje wel voor wat meer planning zorgen. Voor mij staat reizen voor ontdekken, voor vrijheid, voor weg van alles. Ik vind het dan ook heel belangrijk dat ik dit mijn kindje (hoe jong ook) in de toekomst kan meegeven. Zelf heb ik hele fijne herinneringen aan de reizen die ik met mijn ouders heb gemaakt, en dit doorgeven voelt heel waardevol. Wel lijkt het alleen reizen met een kindje mij heel spannend. Daarom lijkt het lijkt mij ontzettend leuk om met mensen op reis te gaan die gelijkgestemd zijn, zodat je niet helemaal alleen bent en daaruit ook heel veel plezier kunt halen. Dat kan tegenwoordig gelukkig prima en je hoeft niet ontzettend te zoeken naar de perfectie vakantie voor jou, er is werkelijk voor ieder wat wils.

Er valt heel wat te kiezen als je specifiek kijkt naar een ouder vakanties. Natuurlijk kun je dichtbij huis blijven. Nederland, België en Duitsland hebben voldoende prachtige plekken. Maar er is ook een mogelijkheid om naar Turkije, Italië, Kroatië of bijvoorbeeld Slovenië te gaan. Uiteraard stoppen deze bijzondere vakanties niet in de zomer. Je kunt met verschillende reisorganisaties ook de wintersport beleven.

Het leuke van een eenouder vakantie boeken is dat deze vakanties vaak worden georganiseerd op kindvriendelijke campings of vakantieparken. Wil je het liever iets luxer dan zijn er zelfs mogelijkheden tot het boeken van een vakantievilla met privézwembad. De vakantie zal in het teken staan van plezier voor je kind, en het ultieme vakantiegevoel voor jou als single parent. De kids worden vermaakt door een top recreatieteam en zo kunnen ze vriendjes en vriendinnetjes maken voor het leven. Bij de meeste organisaties zijn kinderen tot 18 jaar welkom, dus je kunt jaren vooruit.

Welke organisaties bieden nou leuke vakanties aan voor jou als single parent?

  • Marislife.nl biedt een groot aanbod aan strandvakanties binnen Europa;
  • Estivant.nl biedt een leuk aanbod aan kampeervakanties in de zomer binnen Europa, maar hebben ook een leuk assortiment aan wintersportvakanties

Zoals je kunt lezen hoef je als single parent niet bang te zijn dat je geen gave vakantiemogelijkheden hebt in de zomer en in de winter.. Ik vind het ontzettend leuk om te zien dat er steeds meer bedrijven de opties voor leuke single parents reizen aanbieden. De ouders kunnen zo leuk met elkaar optrekken en de kinderen hebben ook leuk contact. Ik zie hier een win win situatie in.

Ben jij single parent en heb jij al leuke reizen gemaakt?

Ik ben Isabelle, geboren in 1985 en ben mede-eigenaresse van Boost your Health en Boost your Kids en daarnaast partime werkzaam bij een autoverhuurbedrijf. Na heel lang nadenken heb ik in februari 2019 de knoop doorgehakt; ik wil een kindje! Er is alleen 1 probleem, ik ben namelijk al 8 jaar single. Via blogs op Boost your Kids neem ik jullie mee in het hele proces naar het uiteindelijk ontvangen van het gouden zaad. Als mommy to be hoop ik jullie te inspireren met mijn verhaal en leuke blogs.

Post a Comment