a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

TRAVEL: Waarom iedere moeder minstens 1 x alleen op vakantie zou moeten gaan

In gedachten hoor ik de oordelen al om mijn oren heen vliegen. Dat doe je toch niet? Je laat je kids toch niet zomaar achter? Wie doet dat nou? Na een zware periode met weinig slaap door dochterlief en muren die op mij af kwamen, kon ik alleen maar aan rust denken. Rust vinden in een druk gezin, waarbij de kids druk zijn, manlief wisselende diensten heeft en je altijd of aan het werk bent in huis of voor je business en daarnaast druk bent met de kids was ik helemaal op. Precies in die periode kwam de kans om niet 1 keer maar liefst 2 x op detoxvakantie te gaan via Boost your Health samen met Isabelle. Hoe dat verliep als moeder en waarom dit ook goed voor jou zou zijn, lees je in deze blog!

Het was spannend en ik had al veel voorpret samen met Isabelle, toch vond ik het lastig om mijn gezin voor het eerst achter te laten en ik had dan ook gezorgd dat alles gewassen was, er briefjes klaar lagen en er wat maaltijden in de vriezer zaten voor de zekerheid. Het afscheid was even pittig, maar toen ik eenmaal in het vliegtuig zat, was de knop om en kon ik alleen maar genieten.

Bij aankomst vond ik het vooral fijn om even niets te moeten. Tijdens een stiltewandeling was ik wel op mijzelf aangewezen, de stilte kwam letterlijk op mij af, ik werd boos, had even heimwee en moest huilen, maar daarna werd ik kalm en kon ik genieten van alles wat ik zag. Ik was het gewoon niet gewend om de stilte zo om mij heen te hebben. Ik kreeg meer energie en kon genieten van even helemaal niets doen. Bij de 2e reis was het prachtig weer en heb ik gewoon liggen zonnen, hoe fijn is dat?

Maar allemaal zonder je kinderen? Dat zou ik niet kunnen hoor ik dan. Ik houd ontzettend veel van mijn man en kids, maar ik voelde mij tijdens deze detoxreizen als herboren. Ik kwam thuis met meer energie en kon weer meer aan en was gewoon een betere moeder dan daarvoor. Ik had daarvoor mega stress en zat niet lekker in mijn vel, het had mij dus echt goed gedaan.

Ik gun dit dus iedere moeder en geloof dat je hiervan alleen maar groeit. Je kunt op een afstand even naar je relatie kijken en bedenken wat je wellicht thuis anders wilt aanpakken. Je bent meer uitgerust en besef je vaak ook dat je thuis meer ontspanning wilt en volop wilt genieten van de mooie momenten die het leven biedt. Je gaat meer dingen doen met je gezin en koestert de herinneringen nog meer dan tevoren na een moment voor jezelf.

Ik heb genoten om in rust tijd met mijzelf door te brengen, te genieten van de mooie natuur, het heerlijke voedzame eten en het even helemaal niets moeten. Probeer het eens en zorg goed voor jezelf als mama, boek ook eens een heerlijke (detox)vakantie! (natuurlijk zodra het weer kan!)

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Post a Comment