a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

TRAVEL: Zuid-Afrika

Het eerste land wat we gingen bezoeken en ontdekken is Zuid-Afrika, niemand van ons is daar ooit geweest maar de informatie die we hier over konden vinden was zo lovend en de foto’s zo mooi, daar wilden we graag naar toe. Lees gauw verder!

12 januari was het zo ver, auto ingepakt, kinderen in de kinderstoelen gezet en onderweg waren we naar het vliegveld in Düsseldorf (Duitsland). De zus van Fijol, Vavva met haar gezin en mijn broer Jean-Paul met zijn gezin waren ook daar om ons uit te zwaaien en afscheid te nemen. Een heel mooi en liefdevol moment met vele tranen bij mij. Ik hou gewoon niet van afscheid nemen. Zodra we uit het zicht verdwenen, gingen wij door diverse checks en douane om een paar uur later onze eerste vlucht te pakken. Het was een avond vlucht erg fijn voor de kinderen, filmpje kijken en wat eten om vervolgens lekker te gaan slapen. Check! We hadden een tussenstop in Dubai, een mega groot vliegveld met heel veel shops en ook voor de kinderen allemaal plekken om te spelen, fijn na een eerste vlucht.

Daar ook ontbeten, onze eerste uitgave van de wereldreis : €50,- omgerekend! 4 potjes kwark, 1 koffie, 1 latte en 2 flesjes jus d’orange. Achteraf kunnen we er heel hard om lachen. Bizar wat een prijs! Vervolgens de 2de vlucht naar Johannesburg, met een transfer naar ons hostel, vlakbij de luchthaven. We zijn in Zuid-Afrika!

Na een goede nachtrust konden we de dag erna de camper gaan ophalen en het grote avontuur gaat serieus beginnen. Camper inrichten, wennen aan de andere kant in een voertuig te zitten én rijden aan de andere kant van de weg en boodschappen doen. De eerste avond traditiegetrouw eten we macaroni!

Kinderen hebben er ook heel veel zin in, vinden het wel wat in de camper en kijken hun ogen uit. Fijol en ik zijn enorm trots op ze, zo flexibel als dat ze nu al zijn. Het vliegen ging heel erg goed, super lief. In de camper slapen ze , anders dan thuis, samen in 1 bed. Nou feest dus, eerste paar avonden was dat wat onrustig maar we hebben het de tijd gegeven en daarna ging het ook vlekkeloos. Zo fijn!

Wat is een camper een fijne uitkomst, compact, gezellig en je heb alles bij de hand! Absolute aanrader!

Zuid-Afrika is super mooi en divers. Prachtige landschappen met nog steeds invloeden van de slavernij. Mooie gesprekken gevoerd met Zuid-Afrikanen, over het land en de mensen. Triest om te leren dat veel Zuid-Afrikanen zijn vertrokken naar het buitenland omdat daar meer geld te verdienen is. De zwarte mensen overheersen in het land en heel veel daarvan wonen in Townships. Vaak gebouwd van golfplaten, heel kort op elkaar en hebben hun eigen regels. Veel armoede en de vrouw regelt hier alles, van kinderen baren tot geld in het laatje brengen en alles er tussen in. De meest indrukwekkende Township vonden wij die bij Kaapstad, 10 kilometer lang alleen maar die kleine huisjes gemaakt van golfplaten. Een manier van leven voor hen.

Hoi! Ik ben Nicole 34 lentes jong, trotse mama van zoon Pip (2016) en dochter Soof (2018) en vriendin van Fijol. Onze grootste passie samen is dingen ondernemen als gezin, de wereld ontdekken en het doorgeven van liefde. Van het wandelpad om de hoek tot de Tafelberg in Kaapstad (Zuid-Afrika). Genieten met een hoofdletter G. We wonen in het mooie zuid Limburg waar ik vanaf juli mijn gastouderopvang Soof open. Vragen? Just shoot!

Comments: 3

Post a Comment