a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

LIFESTYLE: Vasten of Hamsteren??

Ik was benieuwd waar nu de benaming “vaste avond” hier in Bergen op Zoom vandaan kwam. Dit heeft blijkbaar te maken met de periode die na de Carnaval komt. Het wel geheten “vasten”. Maar wat houdt vasten dan eigenlijk in?

Dinsdagavond is het Vasten avond, de avond waarop om klokslag 0.00 uur het vallen van de kraai is. Dit betekent in Bergen op Zoom dat de carnaval gekheid er weer op zit voor dat jaar.

Bij de Katholieken heb je na de carnaval Aswoensdag. Op deze dag word het askruisje toegediend.

Aswoensdag is in de Katholieken traditie het begin van de 40 dagen durende Vastenperiode. De periode duurt eigenlijk in totaal 46 dagen, maar de 6 zondagen zijn hier van uitgezonderd. Tijdens deze Vastenperiode is het gebruik van vlees en ander voedsel volgens de voorschriften van het onthoudingsgebod niet toegestaan. Deze periode eindigt met Pasen.

Maar is het in deze tijd nog aan de orde dat we bezig zijn met het Vasten of überhaupt de geschiedenis ervan. Zeer zeker nu het Corona virus de kop op steekt in West- Brabant.

Zodra het carnaval is hoor ik iedereen er vrolijk over. Zowel ouders als kinders die er mee opgroeien zijn er enthousiast over. Maar over het daadwerkelijk vasten na de Carnaval hoor ik niemand.

Komt dit door het Corona virus of is het vasten niet meer van 2020!

Wel hoor en zie ik mensen massaal overgaan op het mega groot inkopen van de gekste producten. Momenteel in de volksmond het HAMSTEREN.

Heel bijzonder om dit mee te moeten maken.

Als ik met de kinders langs al die lege schappen in de supermarkt loop moet ik om de reactie van Lesley wel lachen “komt dit nu ook door dat virus”. Maar ergens komt bij mij ook wel de vraag op, hoe gaat dit zich verder vorm geven? Wel is het voor mij duidelijk dat men nu niet bezig is met Vasten maar eerder met Hamsteren.

Ik doe niet aan extra hamsteren, jij wel? Laat het hieronder weten!

Mijn naam is Inge, ik ben getrouwd met Fernando en samen hebben wij de zorg over 4 energie volle kinders genaamd Dylan(15), Kathy(9), Lesley(7) en Mylo(5). Op de eerste plek ben ik moeder en echtgenoten. Daarnaast ben ik ook eigenaar van Happy en Gezond iv en werk ik als zorgcoach. Graag neem ik jullie in mijn blogs mee in mijn wereld als werkende moeder, kinders, gezondheid, sporten, studie, vrije tijd. Ach laat ik het zo zeggen alle dingen die in het dagelijkse gezin’ s leven voor komen.

Post a Comment