a

Aperiri vivendum has in. Eu fabellas deseruisse mea, hinc solum tractatos vim ad, ut quem voluptua nam. Ei graeci oblique perci.

Recent Posts

WORKOUT: Hoe laat jij je kind meer bewegen?

Bewegen is gezond. Ons lichaam is gemaakt om veel te bewegen en om af en toe lekker uit te rusten. Vandaag de dag bewegen we veel minder dan nodig is. Ook het coronavirus speelt daarin een grote rol. We zijn niet alleen minder gaan bewegen, maar ook ongezonder gaan eten. Een groot deel van de kinderen is dan ook zwaarder geworden. Doordat we minder bewegen, meer snacken en een gewichtstoename zien, wordt nog maar eens onderstreept hoe belangrijk bewegen is. Een fitter kind zal door meer bewegen zijn of haar techniek, coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en snelheid zien verbeteren. In dit artikel delen we een aantal handige tips om je kind meer te laten bewegen. Lees je verder?

Trampoline springen

Waarschijnlijk zal jouw kind letterlijk een gat in de lucht springen, als je besluit om een trampoline te kopen. Waar jouw kind het als speelvermaak ziet, zal het actief bewegen voor jou als ouder de doorslaggevende reden zijn om overstag te gaan. En dat mag een win-win genoemd worden. Bovendien is het voor eigen activiteitsniveau ook niet verkeerd om aan je kinderen een aantal acrobaten trucjes op de trampoline te laten zien. Je hebt wel wat meer ruimte nodig voor het plaatsen van een trampoline, al zijn er tegenwoordig ook compacte trampolines verkrijgbaar.

Laat het goede voorbeeld zien

Dat is direct een mooi bruggetje naar de tweede tip: ben niet vies om jouw kindje extra te motiveren door zelf het goede voorbeeld te geven. Ga een potje voetbal spelen met minigoals, ga tikkertje spelen, lekker ravotten in de tuin of trek de badmintonrackets weer eens uit de schuur. Goed voorbeeld doet volgen, dus wedden dat jouw kids zo meegaan?

Wandelen met de hond

Nog een handige bewegingstip is om de kinderen regelmatig met de hond te laten wandelen. Immers, een hond moet dagelijks ook voldoende bewegen. Als je geen hond hebt, zal er vast wel iemand in de buurt zijn die wat extra hulp kan gebruiken bij het uitlaten van zijn of haar viervoeter. Succes!

Ik ben Melinda van Rossen, mede bossbabe van Boost your Kids en Boost your Health en moeder van een tweeling (j/m) van 8 jaar. Ik schrijf voornamelijk over dingen die mij opvallen in de media, taboes of eigen ervaringen met betrekking tot de opvoeding.

Post a Comment